Magazin

I U HERCEGOVINI ĆE SE ZABIJELITI: Vremenska prognoza za narednih nekoliko dana

Napisao H. H.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom u Bosni, a kišom na jugu.

U planinskim djelovima Hercegovine kiša će prelazit u susnježicu i snijeg. Više snijega očekuje se u Krajini i na planinama. Visina novog snijega do 15 centimetara. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka između -2 i 4, na jugu zemlje do 9 stepeni

Meteorolozi za sutra u Bosni i Hercegovini prognoziraju oblačno vrijeme. U Bosni će padati snijeg. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Visina novog snijega do 20 centimetara. Temperatura zraka između -1 i 5, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U petak će u Bosni većinom padati snijeg ili susnježica. Na istoku i sjeveroistoku Bosne sa kišom i susnježicom. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Prognozirana količina padavina od 2 do 10, a u Hercegovini od 15 do 25 litara po metru kvadratnom, lokalno i više. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu zemlje između 7 i 11 stepeni.

subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka između -4 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna do 8 stepeni.

Komentari

komentara