Magazin

U BiH do kraja sedmice pretežno oblačno i hladno vrijeme

Napisao H. H.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Bosni veći dio dana preovladavati oblačno vrijeme.

Prijepodne lokalno sa slabim snijegom, a od poslijepodnevnih sati prema kraju dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini uglavnom sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Tokom noći na petak u Bosni vjetar mijenja smjer na jugo. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Sutra će prijepodne biti magle ili niske naoblake po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U većem dijelu zemlje sunčano. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana naoblačenje sa sjeverozapada će zahvatiti cijelu zemlju. U Bosni je izgledno slabo jugo prije podne, koje će u poslijepodnevnim satima promijenuti smjer na sjever. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana slaba kiša se prognozira za Krajinu, zapad i sjever Bosne. U Krajini je izgledna i susnježica. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom, u nizinama je moguća i susnježica. U Hercegovini lokalno slaba kiša. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Komentari

komentara