Magazin

Učiteljica objavila ovu fotografiju s vjenčanja, pa MOMENTALNO dobila OTKAZ u školi! (FOTO)

Napisao A. K.

Učiteljica prvog razreda Džoselin Morfi ostala je bez posla u katoličkoj školi Sv. Petra i Pavla u Miamiju nakon što je objavila fotografiju sa svog vjenčanja.

Ovaj vikend udala sam se za ljubav svoga života. Nažalost, zbog toga sam ostala bez posla. U njihovim očima ja nisam pravi primjer katolika zbog izbora partnera – napisala je učiteljica koja je u školi radila sedam godina i bila voditeljka humanitarne akcije nazvane “Teach Hope” (Podučavaj nadu). Ona se, naime, udala za svoju partnerku Natašu Has s kojom je bila u vezi dvije godine, ali se to nije svidjelo vodstvu škole. Prvi vikend u februaru održano je vjenčanje, a već je sljedeće srijede učiteljici uručen otkaz.

Razočarani roditelji u petak su odmah organizovali protest i tražili objašnjenje zbog čega je učiteljica dobila otkaz, ali ga nisu dobili.

– Naša je jedina briga to kakva je s djecom, a jako je brižna i pažljiva i najbolja učiteljica u cijeloj školi – rekla je Sintia Sini, majka djeteta kojem je Džoselin Morffi bila učiteljica.

Portparolka nadbiskupije u Majamiju Meri Ros Agosta potvrdila je da je učiteljica otpuštena, ali nije htjela da ulazi u detalje.

– Morate razumjeti da u svakoj instituciji, poduzeću ili organizaciji postoji politika koja se mora poštovati. Ako nešto odudara od toga, ne postoji drugo rješenje – kazala je ona.

Na Floridi je od 2015. godine dopušten istopolni brak, ali tada je nadbiskup Tomas Venski poslao dopis u kome je sve zaposlene u nadbiskupiji, uključujući učitelje, podsjetio šta se od njih očekuje, odnosno da takav brak nije u skladu s katoličkim vrijednostima.

(Espreso.rs)

Komentari

komentara