Magazin

Djeca su vrištala dok me je tukla… Tužna priča Al Dina kojeg je žena zlostavljala, a svoje najljepše pjesme ipak je posvetio njoj!

Napisao A. K.

Bosanski folk pjevač Al Dino široj javnosti poznat je po brojnim baladama, a najviše su se izdvojile pjesme “Kopriva” i “I sad me po tebi poznaju”. Međutim o njegovom privatnom životu mnogi ne znaju puno. Pjevač se razveo od supruge Arduane Pribinjom – Kurić zbog toga što je trpio fizičko i psihičko nasilje.

 Te večeri sam svim normalno doveo sinove Arduani. Naš inače loš odnos je dodatno eskalirao zato što Harun nije želio da ide kod majke. Nakon toga uslijedio je oštar verbalni sukob između nas dvoje, koji je ubrzo prerastao i u fizički obračun. Arduana me je čupala za kosu i udarala, doslovno mogu da upotrijebim opis koji sam pročitao u nekom tekstu o nama: “Ubila me je kao vola u kupusu” – ispričao je Al Dino, dodavši da mu je najteže bilo to što su cijelu scenu posmatrali njegovi sinovi koji su vrištali od plača.

Pjevač kaža da svojoj supruzi nikada nije uzvratio istom mjerom, jer nije tako vaspitan.

– Nisam vaspitan da ikada i pomislim na to da fizički nasrnem na ženu, pa se zbog toga ni u jednom trenutku nisam branio. Ali, preklinjao sam Arduanu da stane, da se zaustavi i pokuša da se urazumi, ne zbog mene, već radi naše djece. Razdire me bol što su naši sinovi prisustvovali ovom za njih svakako traumatičnom događaju. Plašim se kako će se sve odraziti na njihov psihički razvoj. Nisam želio da se branim kada je moja supruga nasrnula na mene, samo zbog načina na koji sam vaspitan i zbog naše djece – objasnio je pjevač, koji se poslije dvije godine provlačenja po sudovima zvanično razveo, a kap koja je prelila čašu i navela ga na to da stavi tačku na brak jeste saznanje da mu je supruga nevjerna.

2011. godine Al Dino je nakon dobijenih batina Arduanu prijavio Centru za socijalni rad.

– Htjela je da mi napravi zamku. Ipak, nije uspjela u svojoj namjeri. Željela je da je udarim i da to iskoristi da više ne mogu da viđam djecu. Nije znala šta radi. Ni sekunde nije mislila na djecu i traumu koju su doživjela. Zbog toga sam odlučio da ih odvedem kod psihologa – rekao je tada Al Dino.

Al Dino je tada Arduani izbušio gume na automobilu “golf IV” koji je tada vozila, a koji je bio registrovan na njegovo ime.

– To je moj automobil. Moraće da mi ga vrati. Neka ga traži nakon razvoda. Uzela ga je bespravno i bez pitanja – ispričao je tada Al Dino.

Arduana uzvraća da bi i ona željela “da joj se vrati svašta”. “Pola stana u Vogošći je moje kao i pola zemlje. Iz stana sam izašla bez ičega. Moje stvari su još u Vogošći. Jedva čekam da on dobije svoje, a ja svoje”, kategorična je Arduana, koja sada živi u iznajmljenom stanu.

Arduana Pribinja 7. juna 2015. godine po drugi put je stala na “ludi kamen”, a sudbonosno “da” rekla je izvijesnom Mahiru, na gala svadbi na sarajevskim golf terenima. Skupocijenom vjenčanju prisustvovalo je oko 80 zvanica, članova familije i najbližih prijatelja.

(Telegraf.rs)

Komentari

komentara