Magazin

ZIMA SE VRAĆA: Meteorolozi najavljuju promjene! Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice!

Napisao H. H.

U nastavku pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini.

srijedu, 31.01.2018., više oblačnosti na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini. U ostalim područjima mala do umjerena naoblaka. Lokalno će biti magle prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C…

četvrtak, 01.02.2018., prognozira se naoblačenje u cijeloj zemlji. Povremeno slaba kiša u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jače naoblačenje sa jačim padavinama se očekuje sa sjeverozapada u noći na petak. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Umjereno jugo sa jakim udarima. Sa dolaskom padavina vjetar postepeno mijenja smjer na sjeverozapad.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu i u Krajini do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15°C.

petak, 02.02.2018., oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne kiša. U većem dijelu Bosne će padati i kiša i snijeg. U ranim jutarnjim satima padavine prvo u Krajini i prema sredini dana padavine će se proširiti na ostala područja. Granica snijega ili susnježice se može spustiti i do 400 metara nadmorske visine.

Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne jugo u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima. U ostatku Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka je najniža u Krajini, oko 1°C, i sve je toplije prema istoku i jugu zemlje gdje će temperatura zraka ići i do 12°C.

U drugoj polovini dana u cijeloj zemlji temperatura zraka u opadanju.

Komentari

komentara