Magazin

KOLIKO JE VAŠA PODSVIJEST MOĆNA? Evo šta će vam se desiti ukoliko OVO znate i primjenite

Napisao H. H.

Kada smo nezadovoljni, ako smo ljuti, depresivni – to je jedan od znakova, ali znakova upozorenja, da tamo negdje griješimo i da nam je vrlo potrebna pomoć.

Često nam se dešava da bolove liječimo lijekovima, bila to fizička ili psihička bol, kao i to da tuđe probleme vrlo lako rješavamo dok svoje ne znamo, ne znamo gdje griješimo, ili znamo ali mislimo da nemamo izlaza, piše “Pozitivno“…

Reiki je jedna od vještina koja nam može pomoći u iscjeljivanju. Svi mi imamo svoju energiju i primamo je i prenosimo bili toga svjesni ili ne, ali bitno je da znate da ono što dajemo, to nam se i vraća.

Ova vještina je s toga bita u samoiuscjeljenju, dakle, bez pomoći bilo kakvih lijekova. Sve probleme možete riješiti svojim umom.

Čini vam se ludo, međutim, kada o nečemu intenzivno razmišljamo naš um se fokusira samo na to i svjesno i nesvjesn. Dakle, čak i onda kada toga nismo svjesni, naš um usavršava i ostvaruje naše želje.

Um je centar svih naših životnih i bitnih funkcija i kao što je rečeno “Mi smo to što jedemo”, ali i “Mi smo ono što mislimo”.

Ukoliko se fokusiramo na pozitivno, vrlo vjerovatno da ćemo energetski i privlačiti samo takve stvari, kao i kada smo negativni. Bitno je usmjeriti um, ma koliko bilo teško ka pozitivnom.

Često se čuli da jednu od najtežih bolesti današnjice a to je rak, može da liječi sam tijelo, odnosno, sam naš um, i to je zaista istina.

Kažu da nekome pomaže hemoterapija, a nekome ne. Ili kažu ova me biljka izliječila od raka. Da, zato što su ti ljudi htjeli i željeli i nisu odustajali već razmišljali pozitivno i natjerali um da djeluje na taj način da tijelo liječi upravo tom biljkom.

S toga,dobro razmislite kakvi ćete ubuduće biti, kako ćete usmjeriti svoje misli, jer misli su ono što kontroliše naše tijelo, naše želje, naše prohtjeve i sve ostalo što nam je bitno.

Komentari

komentara