Magazin

ZIMA, ZIMA, E PA ŠTA JE: Saznajte kakva nas zima očekuje, donosimo DUGOROČNU PROGNOZU VREMENA!

Napisao H. H.

Danas u Bosni prijepodne umjereno, a ponegdje pretežno oblačno vrijeme

Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano. U Hercegovini pretežno sunčano, uz mjestimično malu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između -4 i 2, na jugu do 2 do 5, a najviša dnevna na jugu do 13 stupnjeva.

Sutra prijepodne postupno povećanje oblačnosti sa zapada. U drugoj polovini dana kiša. Slabije padavine na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 13 stupnjeva.

U utorak oblačno s kišom, na planinama snijeg. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 7, a najviša dnevna od 3 do 11 stupnjeva.

U srijedu umjereno oblačno vrijeme, samo ponegdje u istočnim područjima može pasti i malo snijega. Poslijepodne, postupno naoblačenje sa zapada donijeti će kišu. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 11 stupnjeva.

Prema dugoročnoj prognozi Accuweathera, vrijeme će u narednih 30 dana biti umjereno do pretežno oblačno s nekoliko intervala u kojima je moguć snijeg i temperaturama koje ne bi trebale padati ispod minus 10 stupnjeva Celzijevih. Snijeg se očekuje u razdoblju od 16. do 18. siječnja, kao i 22. i 23. siječnja. U narednih 30 dana biće dosta sunčanih razdoblja, osobito u Hercegovini, gdje će biti najmanje kiše, a najviše sunca, s dnevnim temperaturuma unutar prosjeka, već na početku veljače Mostarci će uživati na plus 15 stupnjeva Celzijevih.

Komentari

komentara