Magazin

Dominantna osoba – Način na koji slažete odjeću odaje vaš karakter

Napisao admin

Da li ste znali da način na koji slažete garderobu govori dosta o vama i vašem karakteru? Na taj način se mogu otkriti vaše najmračnije i najskrivenije tajne, tvrdi Džejmi Novak, autorka knjige "Kako se organizovati".


odjeća ()

Sve je cakum-pakum 

Vi ste: Dominantna osoba 

Sve stižete na vrijeme. Ne zaboravljate rođandane kao ni druge važne događaje. Ostatke hrane pažljivo pakujete i obilježavate u posudama. 

Savjet: Savršena i detaljna organizacija čini vas sigurnom i ispunjenom. Zavarajte ponekad sami sebe i neke poslove jednostavno odložite. Tako ćete sebi olakšati život. Niko vam neće zamjeriti ako ne uradite baš sve uvijek i na vrijeme. 

Savijate stvari u rolne 

Vi ste: Nesavršeni perfekcionista 

Kod vas je mahom sve u redu, ali podnosite i neke sitnije tajne. Nepretenciozno savršenstvo je dio vašeg šarma. Kod vas je gotovo sve pod kontrolom, iako vam je teško da zadržite koncentraciju i dovršiti ono što ste započeli ako vas ništa ne tjera na to. 

Savjet: Vratite se projektima koje niste dovršili. Na primjer, dok gledate televizor ili jedete desert završite onu knjigu recepata koju ste počeli da pravite. 

Nabacana odjeća 

Vi ste: Umjereni paničar 

Vjerovatno vam je kofer neraspakovan i nekoliko nedjelja pošto ste se vratili s puta. 

Savjet: Počnite s malim promjenama u svom životu. Sredite krpe u kuhinji, potom se prebacite na kupatilo i na kraju sredite spavaću sobu. Itekako će vas oraspoložiti ako vam dom opet bude bez gomile nabacanih stvari. 

Magazin.hr

Komentari

komentara