Magazin

TURCI PROTIV TURAKA – 'Sila' uspjela zgaziti 'Sulejmana'

Napisao admin

Sila" je pregazila "Sulejmana Veličanstvenog". U okršaju turskih sapunica što se u udarnom večernjem terminu prikazuju na Novoj TV i RTL Televiziji, u novoj 2013. godini priča o zarobljenici svijeta u kojem vlada tradicija do nogu je potukla onu o velikom turskom osvajaču i njegovu haremu.


Sila (foto:vijesti.ba)

Podaci o gledanosti kažu da je u nedjelju, na dan kad se “Sulejman” nakon trotjedne stanke u emitiranju vratio na televizijske ekrane, ta serija privukla 580.000 gledatelja, odnosno 13,9 posto. Istodobno “Silu” je u nedjelju pratilo 17,2 posto ili 740.000 gledatelja. Dan kasnije, u ponedjeljak, situacija je bila još gora po “Sulejmana”. Tog je dana zbivanja u haremu i pripremanje za veliki ratni pohod na istok gledalo 11,6 posto, odnosno 483.000 gledatelja, dok je Silino nadmudrivanje s Boran-agom pratilo 17,3 posto, to jest 741.000 gledatelja.

Dobar tajming 

Tajna uspjeha “Sile”, osim napete priče, svakako je i u dobro osmišljenom startu ovog serijala. Ta se serija, naime, počela prikazivati na prvi dan 2013. godine, u vrijeme kad su na godišnjem odmoru bili i “Sulejman”, i “Ruža”, i “Lara”. Publika, kojoj je već bila puna kapa bezbrojnih repriza božićnih i novogodišnjih filmova, gladno se bacila na nešto novo, a kako su se na ostalim televizijama i dalje redale reprize, na “Sili” su i ostali.

Nije to ništa novo, jer slična se priča dogodila i kad je svojedobno RTL u augustu (mjesecu u kojem se, kao, ne gleda televizija) startao sa serijom “1001 noć”. Mjesec dana kasnije, kada je konkurencija izašla sa svojim jesenskim šemama, niko više nije mogao zasjeniti Onura i Šeherezadu.

Vijesti.ba

Komentari

komentara