Magazin

“Mama, nije mi dobro”: Poslala SMS pa ih našli mrtve u sobi…

Napisao H. H.

Put u Kambodžu dviju prijateljica naglo je završio nakon što je osoblje hostela djevojke pronašlo mrtve. Obdukcija će pokazati tačan uzrok smrti, u istragu uključena i britanska ambasada.

Dvije mlade djevojke pronađene su mrtve u hostelu u Kambodži nakon što su se, navodno, otrovale hranom, piše “Daily Mail”.

Britanka Natalie Jade Seymour (22) i njezina prijateljica Abbey Gail Amisola (27) pronađene su mrtve u hostelu i odmah prebačene u bolnicu gdje ih nažalost nisu mogli oživjeti, prenosi “24sata“.

Prijatelji i rodbina dviju djevojaka vjeruju kako su umrle nakon što su u apoteci kupile tablete protiv želučanih tegoba, a izgleda kako su patile od simptoma trovanja hranom. Tijela su trenutno na obdukciji gdje će se ustvrditi pravi uzrok smrti.

 Kćer mi je napisala kako se ne osjeća dobro i da će otići po nešto u apoteku, rekla je Natalieina majka Wendy.

Nesretne djevojke pronašlo je osoblje hostela koje je odmah pozvalo Hitnu pomoć.

– U šoku smo i jako tužni zbog ove dvije jako drage djevojke, poručili su iz hostela te dodali kako je jedan zaspolenik djevojke pitao večer prije hoće li ići u restoran jesti, no odgovorile su mu da ne misle večerati, ali da su u sobi imale puno vode.

Policija u Kampotu se oglasila i poručila kako su sve embasade zadužene za ovaj slučaj obaviještene, a medijima se javio i predstavnik Britanske ambasade u Kambodži, Long Youpheng.

– U ambasadi smo upoznati s ovim slučajem i naš tim trenutno izrađuje plan potpore i novih istraživanja ovog slučaja, poručio je.

Komentari

komentara