Magazin

SNIJEG SE OVOGA PUTA NE ŠALI: Pogledajte prognozu vremena za narednih nekoliko dana

Napisao H. H.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa padavinama u cijeloj zemlji

Na istoku Bosne prijepodne bez padavina. U Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne prognozira se između 20 i 50 litara kiše po metru četvornom. U Hercegovini od 30 do 70 litara. Prijepodne u nizinama kiša, u Krajini i susnježica. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, pogotovo tokom noći na utorak, snijeg ili susnježica se očekuju u nizinama u većem dijelu Bosne

Snijeg se ne predviđa na krajnim sjevernim područjima zemlje i većinom u Hercegovini, gdje se od večernjih sati snijeg očekuje samo na planinama. Obzirom da se najjače padavine prognoziraju od poslijepodnevnih sati u ponedjeljak do jutarnjih sati u utorak, predviđa se i visina snježnog pokrivača od 5 do 15 centimetara. Od dijela centralne Bosne prema zapadu i Krajini sniježni pokrivač može biti i viši. Temperatura zraka prijepodne od 5 do 18°C na istoku i jugu zemlje. U drugoj polovini dana temperature zraka u opadanju.

Sutra snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 4°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 7 i 12°C.

U srijedu snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na krajnjem sjeveru zemlje i u Hercegovini kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 4°C, a u Hercegovini između 7 i 12°C.

U četvrtak u Hercegovini smanjenje oblačnosti. U Bosni slab snijeg ili susnježica u centralnim i istočnim područjima. Na sjeveru Bosne slaba kiša. Vjetar slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 5, a u Hercegovini između 7 i 13°C.

Komentari

komentara