Magazin

RED KIŠE, RED SUNCA, A ONDA STIŽE SNIJEG…: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje narednih nekoliko dana

Napisao H. H.

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme

U Hercegovini sunčanije prije podne. Od sredine dana u Hercegovini naoblačenje koje će od poslijepodnevnih sati prema kraju dana usloviti slabu kišu. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između od 9 do 16°C

Sutra slabiji lokalni pljuskovi se prognoziraju za Hercegovinu. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne izgledna je magla u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka od 10°C do 15°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana se očekuje kiša u većem dijelu zemlje, osim u centralnim i istočnim područjima Bosne. Više padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati se očekuju i jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11°C i 16°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Prijepodne u nizinama većinom kiša, na planinama snijeg. Jedino u Krajini susnježica se očekuje i u nizinama. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, padom temperature zraka, snijeg ili susnježica se očekuju u nizinama u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Temperatura zraka prijepodne između 6 i 15°C. Od sredine dana temperatura zraka u opadanju. U Krajini temperatura zraka između 1 i 4°C.

 

Komentari

komentara