Magazin

OVAKO JE ZORAN USMRTIO SUPRUGU? Ostavio Janu samu, ubio joj majku, pa se vratio po dijete!

Napisao H. H.

Zoran Marjanović ubio je suprugu, pjevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović, 2. aprila 2016. godine u periodu između 16.49 i 17.30 dok ga je kćerka Jana sama čekala nekoliko stotina metara odatle, na nasipu, navodi se u naredbi za sprovođenje istrage. Brutalan zločin počinio je za svega desetak minuta, a potom se najnormalnije vratio do djevojčice i počeo da poziva prijatelje i rođake tvrdeći da mu je supruga nestala.

– Jelena je izašla iz automobila i krenula da trči nasipom. Zoran je s kćerkom ostao kod rampe i lagano su krenuli da šetaju ka njoj. Sačekao je da, po njegovoj procjeni, Jelena stigne do kraja i krene ka njima. Tada je ostavio kćerku na nasipu i praktično otrčao ka njoj. Kada su se sreli, udario ju je po nozi i oborio, odvukao do kanala i kad ju je gurnuo u vodu, zadao joj devet smrtonosnih udaraca – otkriva izvor Kurira detalje zločina zbog kog je Marjanović uhapšen 15. septembra.

Jedan od ključnih dokaza koji je doveo do toga da se on nađe iza rešetaka jeste blato pronađeno na njegovim pantalonama koje je po sastavu identično blatu iz kanala na mjestu gdje je nađeno tijelo žrtve. Kako se sumnja, pošto je ubio suprugu, vratio se do kćerkice i tada pozvao prvo prijatelja, policajca Borisa Pucića, a potom i članove porodice kako bi ih obavijestio o navodnom nestanku Jelene.

– Vrijeme smrti određeno je na osnovu listinga telefonskih poziva na koje je Jelena odgovorila, kao i telefonskih poziva koje je potom Zoran Marjanović uputio. Ubistvo se, kako proizilazi iz dokaza, dogodilo u međuvremenu, i to za deset minuta – dodaje naš sagovornik i podsjeća da je tokom trčanja, prije ubistva, Jelena razgovarala s majkom Zoricom i kumom porodice Marjanović Verom Vukomanović.

Prema riječima sagovornika, povrede ukazuju da je Jelena ležala na stomaku u trenutku kada su joj zadati udarci, koji su grupisani i koji su joj praktično smrskali i isjekli lobanju. Oružje kojim je zločin počinjen, kako dodaje, mogao bi da bude pajser ili čekić koji ima sječivo, jer su joj praktično dijelovi lobanje odsječeni.

– Njeno tijelo otkriveno je tek sutradan, 3. aprila 2016, u kanalu, ali okolo nije bilo tragova krvi, najvjerovatnije jer ih je voda odnijela. Upravo to što je tijelo bilo u vodi moglo je da ometa njen pronalazak u noći nestanka – dodaje izvor upućen u istragu.

On podsjeća da oružje nije pronađeno, ali i da istražitelji i dalje sumnjaju da je Zoran tog popodneva na nasipu možda imao pomagača.

– Interesantno je da je svjedok Radosava Marković ispričala da je toga dana na nasipu s Janom videla starijeg čovjeka, i to je, prema opisu koji je dala, Vladimir Marjanović – objašnjava on.

KLJUČNI DOKAZI PROTIV ZORANA

– blato na pantalonama koje potiče iz kanala u kom je Jelena pronađena
– DNK tragovi na tijelu žrtve
– analiza baznih stanica i telefonskih poziva

ekskluziva.ba

Komentari

komentara