Magazin

Mjesečni horoskop za kolovoz 2017.

Napisao H. H.

Kolovoz nam donosi dvije snažne pomrčine – Mjesečevu i Sunčevu, koje govore kako je vrijeme za započinjanje promjena i nove životne cikluse. Ipak, retrogradni Merkur upozorava da važne odluke odgodimo za drugu polovicu rujna.

OVAN

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 5. KUĆI. ONA VLADA
zabavom i ljubavi
voljenim osobama i djecom
slobodom i užicima
kretivnim talentima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
izražavate svoju osobnost na snažan način
potražite prikladan način djelovanja
nastojite ostvariti veću slobodu
poboljšavae odnose s mladima

TREBATE IZBJEGAVATI
gubitak naklonosti osoba do kojih vam je stalo
uplitanje u tuđe probleme
propuštanje zaštite svojih prava
držanje uz loše ideje

Ovaj mjesec ćemo svi iskusiti dvije snažne pomrčine, koje će aktivirati emocionalnu svjesnost i promjenu u nama, potrebnu za neophodne životne pomake. Vjerojatno će nas podsjetiti na rad koji ste započeli u veljači, kad smo doživjeli prvi set pomrčina u 2017.
Općenito, pomrčine (eklipse) su vrijeme za započinjanje promjena. No bit ćemo pod utjecajem retrogradnog  Merkura cijeli mjesec (iako formalno započinje 12.). Najbolje je prihvatiti ono na što nas eklipse inspiriraju, ali pričekajte s donošenjem konkretnih akcija tek nakon Mladog Mjeseca 20.9.

Ovo je mjesec retrogradnih planeta jer se još i Saturn (do 25.), Uran, Neptun i Pluton (prividno) kreću unatrag. U takvim mjesecima je dobro imati manju aktivnost (srećom, vrijeme je godišnjih odmora) i posvetiti se razmišljanju o dosad učinjenom te što treba odraditi ponovo ili napraviti bolje. Općenito, sve će djelovati usporenije, stoga je najbolje ne započinjati ništa novo, naročito tjedan dana pred svaku pomrčinu.
Napetost između Jupitera i Plutona se nastavlja u prvoj polovici mjeseca, a nakon toga slabi. S ovim aspektom se možete nositi tako da održite obećanja data sebi i drugima. Ova energija donosi zdrav izazov između idealizma i realizma. Jupiter nas ohrabruje na traženje onog najboljeg u ljudima, kao i poštenih rješenja. Za to vrijeme, Pluton traži više odgovornosti prema vlastitoj sigurnosti. Njegujte prilagodljivost, oslobađajte se krutih stavova i potrebe nametanja nepotrebnih pravila prema drugima. Otpuštajte iz sebe negativne obrasce koje ste možda poprimili od svojih roditelja ili bilo kojeg autoriteta u svom životu. Za Ovnove, važno je prihvatiti doprinos drugih, naročito kad je u pitanju vaš posao i profesionalni napredak.

Venera se većinu mjeseca (do 26.) nalazi u osjetljivom Raku i tako nam pomaže da shvatimo potrebe najbližih. Ovaj planet ljubavi i novca prolazi vašom četvrtom kućom doma i obitelji, gdje donosi divne trenutke i dobru atmosferu i ugodne odnose s roditeljima, a naročito dobri dani su 9.-11. Atmosfera je prepuna razumijevanja i najljepših emocija, što smiruje vaše unutarnje biće. To je odličan period i za (uljepšavanje ili renovaciju doma) no sredinom mjeseca (15.) dolazi do problema jer neka autoritativna figura (roditelj?) ima potpuno drugačiji stav. Alternativno, ukazuje na probleme između obveza prema poslu i onim prema ukućanima. Ljubomora je česta pojava pri ovakvom odnosu Venere i Plutona. Nestabilan odnos Venere i Urana (24.) traži od vas kontrolu reakcija, kako ne biste ugrozili temelje svoje sigurnosti. Nakon što uđe u znak Lava, fokus je na ljubavi, djeci, rekreaciji i užicima. Slijedite svoje srce i osobodite svoju kreativnost.
Početkom mjeseca Uran zastaje i sporo kreće u retrogradni hod, koji traje sve do 2. siječnja 2018. Kad je ovaj planet direktan, fokusirani smo na svijet oko sebe i inspirirani poduzeti akciju koja često uključuje konflikte s drugima. Sada postajete svjesni svojih potreba i uviđate da vaš nemir nije povezan s vanjskim utjecajem; shvaćate kako morate obaviti rad na sebi, bez bacanja krivice na druge. Um vam sada može biti preaktivan no imate sposobnost kontrole svojih nagona.
Pomrčine imaju moć osvjetljavanja situacije koja zahtijeva pažnju. Mjesečeva pomrčina (7.) stavlja u fokus teme prijateljstva ili unutar neke važne grupe kojoj pripadate. Ta astrološka kuća vlada i prihodom od biznisa te najdubljim nadama i željama. Imate sposobnost vizije svoje budućnosti i stjecanja jasnog uvida u put koji je pred vama. Lakše ćete vidjeti kako vam je život povezan s onima vaših prijatelja, susjeda i zajednice. Naglasak je na stvaranju situacije koja je korisna za sve. Pomrčina se dešava u Vodenjaku, znaku koje se povezuje s naglim promjenama: ostanite prilagodljivi, naiđete li na nepredviđene okolnosti i uspjet ćete naći priliku za rast. Otvorite svoj um za nove ideje. Poštujte svoju individualnost i pokažite svoje jedinstvene sposobnosti. Ovnovi rođeni u drugoj dekadi imaju bolju priliku iskoristiti ovu eklipsu. Mars se nalazi blizu Sunca, što ovoj pomrčini daje dodatnu snagu, napetost i važnost. Ne zaboravite da nad onim što poduzimate ili pokrećete u dane pomrčine imate vrlo malo kontrole. Pada li vam rođendan oko 7., imat ćete godinu punu neočekivanog razvoja događaja.
Merkur je službeno retrogradan od 12., ali ćemo i dotad osjećati usporavanje. Obzirom da se nalazi u Djevici (znak kojim vlada), a to je vaše polje rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja, usporite malo i analizirajte sve detalje sadašnjih radnih projekata i ideja. Ovo je odličan period za realističan pogled i pronalaženje grešaka. Na taj način sve možete znatno poboljšati. Ipak, nove ideje ili projekte nemojte pokretati do 20.9. Dotad završite sve što ste započeli, s fokusom na rad, dnevne obaveze, ali i zdravlje. Imate li kakav problem, nije loše obaviti potrebne preglede kod liječnika. Isto vrijedi i za prehrambene navike.

Ovomjesečnu glavnu temu daje prisutnost Sunca i vašeg vladara Marsa u zoni užitaka, ljubavi, zabave, djece, najdražih osoba i kreativnosti. Izražavat ćete se na hrabar, samopouzdan i dramatičan način. Sunce stupa u sjajan odnos s blagotvornim Jupiterom u polju partnerstva, ozbiljnih veza i važnih odnosa (9.-10.): iskoristite ovu odličnu priliku za užitke s važnom osobom i ojačajte spone koje vas vežu. Ovaj izvrstan aspekt donosi ono najbolje u ljubavnom partnerstvu, a Mars ponavlja taj odnos 19.-20.: vaš vladar aktivira svu želju za užicima, hobijima ili sportom. Ako ste nekim čudom sami, ovo su dani kad možete promijeniti svoj status. (Vaš vladar) Mars je u Lavu cijeli mjesec, što vas inspirira da izražavate ono što vam je na umu te da pokažete svoje talente. Ovomjesečne pomrčine od nas traže hrabrost, a Mars je nudi, kako biste bili oni pravi. Bit ćete pod svjetlima pozornice, ali nemojte zaboraviti ni one s kojima ste u partnerstvu ostvarili uspjeh. Posebnu stabilnost i priliku za stvaranje nečeg kvalitetnog u partnerstvima ili ljubavi donose 12.-13. te dani od 25. do 31.

Najvažniji događaj kolovoza je Sunčeva pomrčina 21. (uz onu Mjesečevu); ova se dešava za vrijeme retrogradnog Merkura, stoga opet vrijedi savjet da odgodite velike odluke do 20.9. Zabilježite svoje ideje i ponovo o njima promislite u drugoj polovici rujna. Ova eklipsa će stimulirati želju za užitkom, igrom i kreativnosti. Uviđate važnost primanja i izražavanja ljubavi, što pruža priliku za divne trenutke s osobama koje volite i uči vas vrijednosti aktivnog sudjelovanja u životu. U sljedećih šest mjeseci, upućeni ste na preuzimanje kontrole nad svojim životom te jačeg predavanja radu i odnosima s drugima. Isti dan donosi i odlične aspekte Sunca/Mjeseca s Uranom te Marsa sa Saturnom: osjećate se osnaženo i imate jasnu, konstruktivnu viziju svoje budućnosti.

Sunce svojim ulaskom u Djevicu (23.) veći dio fokusa prebacuje na radne obaveze, a 26.-27. se spaja s retrogradnim Merkurom u tom znaku. Posvetite posebnu pažnju detaljima, provjerama; možete se baviti prikupljanjem podataka za neki novi projekt, ali ga još nemojte započinjati.

Saturn zastaje 25. prije nego krene u direktni hod: vaš sustav vjerovanja je sazrio pa je vrijeme da pokažete što ste naučili; može imati veze s obrazovanjem ili putovanjem. Količina posla i obaveza se pojačava, rokovi se bliže i vjerojatnije su odgode. Polako krenite s ostvarenjem dugoročnih ciljeva. Zadnji dan mjeseca podiže razinu energije i donosi osjećaj osobne snage.

Ovo je vrlo važan mjesec u 2017.: daje ton preostalom dijelu godine, a Ovnovima se sve vrti oko ljubavi, partnerstva i odnosa s prijateljima. Iskoristite ga za analizu i pripremu kasnijeg djelovanja.

Povoljni dani: 10., 12., 13., 20.-21., 22., 25., 27., 30.
Izazovni dani: 2., 4., 8., 9., 11., 12., 14.-18., 24.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Komentari

komentara