Magazin

SAŠA KAPOR SE SA SINOM I ŽENOM SURVAO U DRINU: Svi detalji nesreće!

Napisao A. K.

Dvije godine nakon što su se Saša Kapor i Nikolina Kovač u mjestu Drinjača kod Zvornika survali u Drinu, uspjeli su da ostave teške trenutke iza sebe, ali pravdu još nisu dobili na sudu. Njihov sin Nikolaj, koji je tada imao tri godine, bio je sa roditeljima u automobilu.

`Saobraćajna nesreća je uticala na naše živote, a mi smo čist dokaz ljudske nepravde. Zna se šta je tu bilo, čovjek je ušao u suprotnu traku, a mi smo zbog njega sletjeli s puta. I poslije toga nikakve mjere nisu preduzete“, započinje priču Saša Kapor razočaran činjenicom da pravdu nikada neće dobiti na sudu.

 

“Policija je odmah došla i obavila uviđaj. Nikolina i ja smo dali izjave i objasnili kako je došlo do saobraćajne nesreće. Međutim, zakazalo je sudstvo u Bijeljini, tačnije, propust je napravio sudija, kome je zakon dao za pravo da sudi, ali koji je dosudio da nema dovoljno elemenata krivičnog djela“, kaže pjevač i objašnjava da su, uprkos svemu, kao porodica uspjeli da prebrode najteže trenutke.

 

“Zahvalni smo bogu što smo živi i zdravi. Nikolina je poslije tog perioda imala strah od vožnje, dok sam ja morao nekako da ostanem pribran, ali svaki put kada sam ulazio u automobil suočavao sam se sa ozbiljnim strahovima. To je bilo teško prebroditi. Kad bi mi nekao išao u susret, instinktivno bih se pomijerao u desnu stranu, a ta moja reakcija je trajala dugo. Srećom, ostavio sam taj period iza sebe“, rekao je Saša i zahvalio se još jednom svim ljudima koji su tog dana pomogli njemu i njegovoj porodici.

 

Podsjetimo, nesreća se dogodila kada je Kapor pokušao da izbjegne sudar sa kombijem koji je prešao u njegovu traku i automobilom sletio u Drinu.

 

Ribari koji su se nalazili u blizini odmah su im pritekli u pomoć i zatekli stravičan prizor. Maleni Nikolaj je vrištao vezan za svoje sjedište, dok su mu se roditelji borili ne bi li uspjeli da se izvuku.

 

Srećom, prozor je bio otvoren, pa je Saša supruzi stavio sina u krilo, a potom ga je ona kroz prozor dobacila spasiocima. Njih dvoje su uspjeli da se izvuku iz automobila i doplivali su do obale.

Kurir.rs

Komentari

komentara