Magazin

DIVLJAJU CIJENE U CRNOJ GORI: Dvije ležaljke i suncobran koštaju 120 eura!

Napisao A. K.

Miločer – Crna Gora je poznata po tome da ponekad ima “zanimljive“ cijene ležaljki, a nerijetko vam je potreban zaista dubok novčanik samo za ulazak na plažu.

Oni koji požele da se osunčaju na plaži koja je bivše odmaralište srpske dinastije Karađorđević, to zadovoljstvo moraće da plate 120 eura. I to samo na Kraljevoj plaži, dok na Kraljičinu plažu, koja se nalazi odmah pored, čak ni oni koji su spremni da izdvoje tako veliku sumu novca neće moći da uđu.

 

Kraljičina plaža, koja je ime dobila po kraljici Mariji Karađorđević, već godinama je zatvorena za javnost, a u njenim čarima mogu da uživaju samo gosti luksuznog hotela.

 

Inače, nasljednici dinastije Karađorđević sudskim putem potražuju bivšu ljetnju rezidenciju kraljice Marije i kralja Aleksandra Karđorđevića, ali i kompletnu imovinu koja je kraljevskoj porodici oduzeta 1947. godine.

 

Pravni postupak pokrenut je u aprila 2005. godine, ali je zahtjev nasljednika Karađorđevića na nekoliko instanci odbijen. Očekuje da će slučaj završiti pred sudom u Strazburu, a do tada, Karađorđevići i svi oni koji se zapute na prelijepe miločerske plaže, moraće da spreme 120 eura za ulaz, dvije ležaljke i suncobran.

Kurir.rs

Komentari

komentara