Magazin

Jedva preživljavali – Dobio otkaz, a onda osvojio milion dolara

Napisao admin

Riley Gunn listić je kupio iako je znao da će mu supruga zbog nedostatka novca prigovarati, ali imao je osjećaj da će pobijediti. Osjećaj ga nije prevario


Riley Gunn (foto: cure.ba)

Otac troje djece koji je u maju prošle godine ostao bez posla u utorak je osvojio milion dolara na lutriji u Oregonu. Sa suprugom i djecom živi u jednosobnoj kolibi koju mu je ustupila sestra.

Riley Gunn (34) listić je kupio iako je znao da će mu supruga zbog nedostatka novca prigovarati, ali imao je osjećaj da će pobijediti. Taj osjećaj nije ga prevario pa je s uloženih 16 dolara uskoro postao milioner. Kada je shvatio da je dobitnik, probudio je suprugu Misti (32) da i ona potvrdi da sve ne umišlja. Skočila je iz kreveta i rekla da mu je bolje da se ne šali. 

Nakon što je shvatila da su stvarno osvojili milion nije plakala, nije vrištala i nije se smijala. Samo je sjela u stolicu i gledala u prazno. 

Kako bi otputovali u  320 kilometara udaljeno sjedište lutrije gdje su preuzeli dobitak morali su od prijatelja posuditi novac za gorivo. 

– Vrijeme koje smo proveli na parkiralištu gdje smo čekali da se ured otvori bilo je najdužih 10 minuta u našem životu – rekla je Misti. 

Prije otkaza Riley je bio projekt manager u jednoj telekomunikacijskoj kompaniji u Renu. Nakon što je ostao bez posla život u Renu postao je preskup za peteročlanu porodicu pa su se preselili. Kada su platili porez od dobitka im je ostalo 670 hiljada dolara koje su pohranili u banci, a dio novca dali su i crkvi. Kupili su i dva nova automobila,a dali su i ponudu za kuću u Kaliforniji gdje su živjeli prije. 

S ostatkom novca planiraju pokrenuti vlastiti posao. Riley će napokon moći realizirati ideje koje ima, a koje su vezane uz izvore obnovljive energije, piše Daily Mail.

24sata.hr

Komentari

komentara