Magazin

Pripremite se : Stiže promjena vremena s grmljavinom i pljuskovima, ali…

Napisao H. H.

Meteorolozi najavljuju promjenu vremena i kratkotrajno osvježenje, no ono nažalost neće stići u cijelu Bosnu i Hercegovinu

Od večernjih sati i tokom noći, sa srijede na četvrtak pljuskovi i grmljavina su mogući u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. U noći na četvrtak vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35, na jugu zemlje do 39 stepeni.

U četvrtak u Hercegovini bit će pretežno sunčano. U Bosni prijepodne pretežno oblačno vrijeme, prolazno je moguća slaba kiša u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Bosni razvedravanje. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu do 18 do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28, na jugu do 31 do 34 stepena.

U petak, 14. jula u BiH bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka očekuje se u sjevernim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu od 16 do 21, a najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 30, na jugu zemlje do 34 stepena.

U subotu, 15. jula tokom dana bit će postupno povećanje oblačnosti, mjestimično može pasti i malo kiše. U Hercegovini malo do umjereno oblačno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu od 15 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Komentari

komentara