Magazin

Što oštetiš, to i platiš: Žena u prodavnici pala u nesvijest nakon što je slomila narukvicu vrijednu 45.000 KM

Napisao H. H.

Žena se u trgovini nakita u kineskoj provinciji Yunnan onesvijestila nakon što joj je narukvica od žada, vrijedna blizu 45.000 maraka, slučajno ispala i razbila na pola.

Nepisano pravilo “Ono što oštetiš – kupuješ” obično se zaboravi kada kupci oštete artikle poput flaše ili odjeće, ali se u ovakvim situacijama pretpostavlja da su kupci maksimalno oprezni.

Turistkinja koja je razgledala nakit u kineskoj trgovini naučila je lekciju na teži način. Nakon što joj je skupocjena ogrlica ispala iz ruku te se raspolovila, prišao joj je vlasnik.

Za primjerak pored kojeg je bila vrtoglava cijena od oko 45.000 KM, vlasnik trgovine želio je kompenzaciju, a kada joj je to rekao, turistkinja se onesvijestila, prenosi “24sata“.

– Pala je u nesvijest, ali na sreću, nije se ozlijedila – rekao je Lin Wei, vlasnikov sin.

Koliko-toliko dobra vijest za nju je to što neće platiti punu cijenu. Naime, narukvica je osigurana, a dvije strane sada će pregovarati o kompenzaciji.

Vijest o skupoj nespretnosti brzo je na kineskim društvenim mrežama postala viralna, prouzročivši debatu komentatora.

Jedni okrivljuju ženu zbog nepažnje, dok drugi krive trgovca jer skupocjeni nakit nije dovoljno zaštitio i izdvojio od jeftinih primjeraka, piše OddityCentral.

Komentari

komentara