Magazin

Kurir otkriva riječi pjesme – Ovo su posljednji stihovi Tošeta Proeskog

Napisao admin

Kurir otkriva riječi pjesme ''Sve je ovo premalo za kraj'', koja je pronađena u kompjuteru pokojnog pjevača i koja će biti promovisana 25. januara.


Toše (foto:cure.ba)

Posljednja pjesma tragično nastradale makedonske zvijezde Tošeta Proeskog koja je u demo verziji pronađena u njegovom starom laptopu biće objavljena 25. januara, na dan njegovog rođenja. Kurir ekskluzivno, prije zvanične promocije, objavljuje stihove pjesme „Sve je ovo premalo za kraj“ pjevača koji je stradao u saobraćajnoj nesreći 2007. godine.

Brojni fanovi iz regiona s nestrpljenjem očekuju promociju numere koja će biti upriličena u muzeju u Kruševu, podignutom njemu u čast. Muziku i tekst ove pjesme koju je pokojni pjevač otpjevao sam za klavirom napisala je Jelena Trifunović, dok je aranžman uradio Nikša Bratoš.

– Toše je bio oduševljen numerom, koju je kupio kad je njegov posljednji album već bio gotov. Dopala mu se i želio je da je ima za sebe. Nažalost, zbog tragičnog događaja nikada je nije snimio u studiju. Iskreno, i ja sam bila veoma iznenađena i dirnuta kad su mi rekli da su je pronašli u njegovom starom kompjuteru, i da ju je otpjevao uz klavir. 

Sam, za svoju dušu. 

Čak se na snimku čuje i lavež pasa jer mu je vjerovatno prozor bio otvoren. Takođe, rečeno mi je da je samo pola strofe otpjevao, da su dijelove morali kompjuterski da čiste i obrađuju. Nisam čula finalnu verziju, ali ne sumnjam da je čarobna i veoma dirljiva – kaže Jelena, koja je inače autor mnogih hitova naših najvećih zvijezda.

Sve je ovo premalo za kraj

Tu na tvome dvoru nisam više kralj

Da se pozdravim s tobom, to ne mogu, znaj

Sve je ovo premalo za kraj.

Sve je ovo premalo za kraj.

Samo nikome o tome ne pričam

Još ti svaki grijeh pretvorim u sjaj

Sve je ovo premalo za kraj.

REFREN

Neću više da te volim, ne

Kažem, ali znam da kasno je

Ostavljen i sam u svom očaju

Ja još živim kao da si tu…

cure.ba

Komentari

komentara