Magazin

Žena iz Zenice zvala u Neum, htjela je s porodicom na more: Ali, kad su čuli da je pokrivena…

Napisao H. H.

Čitalac iz Zenice podijelio je priču koja se tiče planova njegove porodice kako da provedu ljetni odmor.

Planiramo u sedmom mjesecu, supruga, dvoje naše djece i ja, ići negdje na more. Naš sin ima tegoba sa dišnim putevima, tako da mu morski zrak prija. Kao prvi izbor pojavio se Neum, kako zbog blizine, tako i zbog toga što ljeti ima i drugih porodica iz Bosne, gdje se žene oblače prema islamskim propisima, pa se osjećamo komotnije.

 

Već smo ranijih godina bili u Neumu, i nismo imali problema– počeo je priču ovaj građanin, čija je žena pokrivena. –

Ranijih godina išli smo u objekat kod poznanika, koji iznajmljuje apartmane,  no ove godine smo odlučili da promijenimo lokaciju.

Brigu o kontaktiranju iznajmljivača apartmana prepustio je supruzi, koja je pronašla mjesto koje je – prema fotografijama– odgovaralo potrebama ove porodice,piše

Nazvala je broj telefona i javila joj se gospođa. Njih dvije su

se relativno brzo dogovorile o uslovima smještaja. Cijena nam je odgovarala, kao i uslovi rezervacije za 10-dnevni odmor… – prisjeća se on.

– Nisam vidjela nikakvu potrebu za tim– odgovorila je supruga, ali muž je insistirao da nazove u Neum i provjeri da li je način odijevanja problem. Žena je poslušala i sačekalo ju je iznenađenje.

 

– Znate, nama to nije problem, ali zbog drugih gostiju… –pravdala se iznajmljivačica apartmana, ipak stavivši do znanja da u njenom objektu nisu dobrodošli gosti, u kojima su žene pokrivene.

– Žao mi je što nisam bio uz telefon, da joj kažem šta joj pripada kaže on, koji je odlučio da gledaju ponudu agencija za odmor u Egiptu, Tunisu…

 

Komentari

komentara