Magazin

Ima i poruku za bh. političare: Kako je Halid Bešlić doživio krizu u “Agrokoru”

Napisao H. H.

Fanovi legendarnog Halida Bešlića sa nestrpljenjem očekuju njegove nove hitove, a do izlaska novog singla i albuma odlučio ih je obradovati spotom za pjesmu “Kad si disala za mene”, koja se nalazi na njegovom posljednjem albumu “Romanija”.

Tekst i muziku potpisuje talentovani Dženan Jahić, koji je napisao i pjesmu za duet Bešlića i Jasne Gospić. Spot je sniman na nekoliko lokacija u Sarajevu: park kod Druge gimnazije i u luksuznom naselja Sarajevo Waves. U spotu se pojavljuje bh. ljepotica Đenita Dumpor, a u nekoliko scena i Dženan Jahić, koji glumi vozača Bešliću, piše “Faktor“…

“Uživao sam na snimanju. Ekipa je bila mlada i puna energije, tako da mi je sve bilo lako. Već u maju trebala bi biti premijera spota. Kada su nove pjesme u pitanju, još će publika morati čekati. Došlo je do nekog zasićenja i teško mi je da uđem u studio i snimam. Potrebno mi je malo više volje”, kaže Bešlić.

Naša muzička legenda nema vremena za odmor. Do juna ga očekuje 5-6 nastupa u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

“Za vikend sam nastupao u Kopru i Mariboru, a u maju ću nastaviti sa gostovanjima u Sloveniji i družit će se sa publikom u Celju i Kranju. Slovenci vole moje pjesme, što potvrđuje i posjeta na koncertima”, nastavlja Halid.

Bešlić često boravi i u Zagrebu, a zajedno sa prijateljima i poslovnim partnerima u posljednje vrijeme često priča o krizi o “Agrokoru”.

“To je velika kompanija i često sam pjevao na proslavama za njihove različite firme. Svi u regionu sa posebnom pažnjom prate dešavanja u “Agrokoru”. Svjesni su da bi eventualni bankrot nanio veliku štetu cijelom regionu. Naši političari trebaju posebno voditi računa o našim firmama koje su dobavljači za “Konzum”. Već godinama vodim privatni biznis i znam koliko je teško kada imaš deset radnika, a kamoli kada svaki mjesec moraš obezbijediti hiljade plata”, kaže popularni pjevač narodne muzike.

Komentari

komentara