Magazin

Pogledajte nastavak priče koja je podigla BiH na noge: Ajdinu se ostvarila želja, a svi mogu pomoći! (VIDEO)

Napisao H. H.

U emisiji “Ispuni mi želju” emitovanoj na Hayat TV, imali ste priliiku gledati priču hrabrog dječaka Ajdina Mukića, koji dolazi iz sela Kajička, u blizini Travnika. Naime, Ajdin Mukić ima samo 8 godina i živi sam s djedom Huseinom Mukićem, bez ikakvih primanja i mogućnosti da zarade.

Ajdina je majka ostavila prije dvije godine i otišla, ali nije otišla sama, s sobom je povela i mlađeg sina, Ajdinovog brata, koji Ajdinu iznimno nedostaje. Ističe kako mu odustvo brata najteže pada.


Na teškom životnom putu, unatoč lošem načinu života ovaj hrabri dječak ne skida osmijeh s lica. On nema mnogo želja ima samo jednu… Želi bicikl. Prvi dio priče ste već pogledali ovdje, a nastavak slijedi.

Ekipa smisije “Ispuni mi želju” Ajdinu je kupila kupila bicikl, trenerku, patike, školski pribor, loptu ali za život dostojan jednog osmogodišnjaka koji živi s djedom potrebno je mnogo više.

Dječak Ajdin Mukić i njegov djed Husein Mukić iz zaseoka Kajička u selu Selići, opština Travnik trebaju nas!

Porodici Mukić je prijeko potreban priključak za struju kako bi imali normalne uslove za život. Isti ne košta mnogo, no oni ne mogu priuštiti sebi dodatne troškove. Kućanski aparati koji su potrebni za svakodnevnicu ne mogu funkcionisati bez struje. Veš mašinu koju su davno dobili nisu u mogućnosti koristiti. Hrana koju obezbijede ne može biti sigurna bez adekvatnog skladišta i funkcionisanja frižidera. Namještaj na kojem bi ugodno dočekali naredne dane bi bio od velike pomoći. Također, materijal kako bi se završila gradnja kuće je od velike važnosti za ovu hrabru porodicu. Nije potrebno mnogo da bi se ovaj dječak ponovo nasmijao, stoga dobri ljudi, velikog srca pomozite i ne dozvolimo da mali Ajdin moli za hranu, za krug, za svjetlo sljedećeg jutra.

S obzirom da je stiglo bezbroj upita i pošto svi dobri ljudi žele pomoći dragom Ajdinu, Hayat je odlučio da objavi broj telefona Ajdinovog djeda Husejna. Ajdin ima samo njega i on je sav njegov svijet.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći ovom dječaku i njegovom djedu da svoj život započnu nekim novim i boljim tokom, možete to učiniti pozivom na broj telefona: + 387 60 30 93 913.

Komentari

komentara