Magazin

Krvoločni pitbul izujedao staricu jer ga je tukla štapom: Kada je video da je živa, vratio se da je ZAKOLJE

Napisao H. H.

Natalija Kočić (96) iz Leskovačkog sela Šišince preminula je u svom dvorištu u srijedu kada ju je pas rase pit-bulterijer zaklao!

Tragedija se dogodila juče oko 13 časova, a vlasnica tog i još jednog psa iste rase, Slađana M., je uhapšena! Ona je inače sestričina preminule starice i njena starateljka.

Slađanine rođene sestre i bratanica prepričavaju ovaj stravični slučaj za “Blic”, onako kako su čule od sestre, prije nego što je privedena u policiju.

Kako su ispričale, Slađana je imala dva pit-bulterijera, ali jedan od njih je podivljao.

– Baka je izašla iz kuće do poljskog kolozeta, a Slađana je nekoliko minuta kasnije čula njen vrisak i istrčala u dvorište. Imala je šta i da vidi. Mužjak je već iskidao babin grkljan i unakazio joj lice – priča kroz suze Snežana Kostić, Slađanina sestra,piše novi.ba

Ona dodaje da je Slađana potom brzo uhvatila psa i pokušala da ga zatvori u boks.

– Podivljali pas joj se istrgao iz ruku i ponovo skočio na babu koja je još bila živa i ležala je na zemlji. Skočio je na nju ponovo i nije stao dok je nije ubio. Slađana se borila sa njim, ali on je bio jači – jedva izgovara Snežana.

Natalija i Slađana su živjele 10 godina same. Da ironija bude veća, prije godinu dana nabavile su dva pit-bula, mužjaka i ženku, kako bi ih čuvale od lopova.

– Bili su mirni i ljubipitljivi. Ženka je često spavala u Slađaninoj kući. Ali baku nisu voleli jer ih je često terala i udarala štapom. Nabaviš pse da te čuvaju od ko zna čega, a na kraju te oni dokrajče – zaklučuje Snežana.

I vlasnica pasa i preminula baka živjele su samo od socijalne pomoći koju je primala Natalija.

Ova tragedija ostavila je u šoku sve mještane Šišinca, koji ne pamte da se ovakav slučaj ikada dogodio u leskovačkom kraju.

Komentari

komentara