Magazin

Vijest o takmičenju izazvala veliku pažnju – Turski mediji bruje o balkanskim dvojnicima Sulejmana i Hurem

Napisao admin

Takmičenje za izbor za balkanske dvojnike sultana Suleymana i sultanije Hurrem, likova iz serije „Sulejman Veličanstveni“, koje je organizirala OBN televizija, a koje je posredstvom agencije Anadolija plasirano i turskim medijima, danss je bilo glavna tema u velikom broju novina, na televizijama, ali i drugim turskih medijskim kućama.


Dvojnici Hurem i USlejmana (foto: source)

Serija „Suleyman Veličanstveni“ je od prvog prikazivanja u Turskoj bila tema medija, a takmičenje za dvojnike glavnih likova iz serije u BiH još jedanput je ovu seriju vratilo na naslovnice turskih medija. Vijest o održavanju takmičenja u organizaciji OBN televizije, koju je turskim medijima plasirala agencija Anadolija, za kratko vrijeme je preplavila naslovnice i udarne termine na turskim medijima.

Listovi “Haberturk”, “Posta”, “Milliyet”, “Sabah”, “Star” su među najčitanijim turskim novinama, a vijest o izboru dvojnika sultana Suleymana i sultanije Hurrem bila je glavna tema njihovih dnevnih izdanja. Također, i najčitaniji turski web portali i najgledanije televizije su posvetili veliku pažnju ovoj vijesti. OBN-ov izbor dvojnika bio je i među najkomentiranijim i najprosljeđivanijim vijestima u proteklim danima.

Novine “Posta”, koje se štampaju u dnevnom tiražu od 700.000 primjeraka, su ispod naslova vijesti „Bosna bira Suleymana i Hurrem“ stavili slike turske glumice Meryeme Uzerli, koja tumači glavnu žensku ulogu u seriji o Sulejmanu Veličanstvenom, a odmah do nje i sliku Sabine Panjete, koja je pobjednica OBN-ovog izbora. Ispod slika je pisalo: „Naša Hurrem“, „Evo i bosanska Hurrem“.

Još jedna od najčitanijih novina u Turskoj “Haberturk”, koja ima dnevni tiraž od 400.000 primjeraka, objavila je ovu priču pod naslovom „Potraga za dvojnicima sultana i sultanije“, a na svom web portalu ovaj list je objavio i fotogaleriju takmičara u ovom nesvakidašnjem takmičenju.

„Bosna bira Suleymana i Hurrem“, „Potraga za dvojnicima“ i slični naslovi su objavljeni i u drugim najtiražnijim listovima Turske, kao što su “Sok”, “Once”, “Vatan” i drugi.

 Jedna od najčitanijih novina u Turskoj “Hurriyet”, prenijela je ovu vijest pod naslovom “Bosanski Sulejman Veličanstveni i njegova Hurrem”. Ista vijest je u novinama “Vatan” izašla pod naslovom “nevjerovatna sličnost”, a u novinama “Sozcu” objavljen je naslov “Veličanstveno takmičenje”.

Novine Milliyet, čiji je tiraž 350 hiljada primjeraka, prenijele su vijest uz naslov “Bosanski Sulejman i Hurrem stižu u Istanbul”.

Ovo zanimljivo takmičenje u BiH postalo je tema i televizijskih programa u Turskoj. TV Bugun prikazala je ovu vijest uz naslov “‘Sulejman Veličanstveni’ popularan u BiH”.

Na programu “Aramizda kalsin” na TV8, vijest o Sulejmanu i Hurrem iz BiH je prikazana u detalje. Na Kanalturku, ova vijest je išla uz naslov “Građani BiH koji jako vole ‘Suleymana Veličanstvenog’, organizovali takmičenje”.

Vijest o takmičenju iz BiH, prikazana je i na ostalim televizijama kao što su Flash TV, Kanalturku i TV EM.

anadolija

Komentari

komentara