Magazin

Mermerna grobnica za najboljeg prijatelja – Kupio parcelu da bi sahranio uginulu mačku

Napisao admin

Privrednik iz Istanbula Aziz Hortoglu kupio je parcelu površine pet hiljada metara kvadratnih u selu Demircihalil u gradu Kirklareli gdje je sahranio kućnog ljubimca, uginulu mačku s kojom je proveo 16 godina života.


Mermerna grobnica (Foto: Cure.ba)

Hortoglu je za agenciju Anadolija kazao da je odlučio u ovom selu kupiti parcelu za grobnicu jer u Istanbulu nije mogao pronaći mjesto da sahrani svoga ljubimca. 

“Dva dana sam u Istanbulu tražio mjesto gdje ću ukopati mačku. Kada nisam uspio naći prigodno mjesto došao sam u selo Demircihalil i tu kupio parcelu gdje sam sagradio mermernu grobnicu za svoju Panteru”, rekao je Hortoglu. 

Kaže da je njego ljubimac umro prije skoro godinu i da ga je to za njega bio veliki šok u životu. “Kao dva najbolja prijatelja smo pomagali jedno drugom. Kada bi me vidjela odmah bi se obradovala. Isto tako kada sam ja bio neraspoložen sa njom sam pričao o svemu. 

Izlazili bi smo iz kuće i satima šetali ulicama. Sa Panterom sam se radovao ali i tugovao svih 16 godina”, napominje Hortoglu. 

Na grobu se nalaze razne fotografije njegovog kućnog ljubimca kao i natpis “Zovem se Panter. U Istanbulu sam živio 16 godina. Od 31.01.2012. godine se više ne sjećam ničega. Sada sam ovdje”. 

Također, na mezaru visine od jednog i pol metra stoji i tabela na kojoj velikim slovima piše “Mjesto gdje leži Panter”. 

Predsjednik mjesne zajednice Demircihalil Huseyin Tiryakioglu kazao je da se mnogo iznenadio kada je vidio grob u kojem je sahranjena mačka. 

“Ko se ne bi iznenadio. Ne znam ko je tu napravio grobnicu ali mislim da je veliki ljubitelj životinja. Ovo prvi put vidim u svom životu”, izjavio je Tiryakioglu. 

Mještanin sela Huseyin Can rekao je kako nije mogao vjerovati da je neko u njihovom selu kupio parcelu kako bi tu sahranio mačku. 

“Čuo sam za to u seoskoj kafani. Otišao sam iz radoznalosti do groba i uvjerio se da je to istina. Ljudima ne prave tako kvalitetne grobove. Ovako nešto nikada prije nisam vidio zaista”, kazao je iznenađeni mještatin sela gdje se nalazi grobnica mačke.

cure.ba

Komentari

komentara