Magazin

Alma i Mirela najbolji promotori BiH u Ujedinjenim arapskim emiratima

Napisao H. H.

Ostati Bosanac ii van granica svoje zemlje i konstantno raditi na njenoj promociji najbolji je pokazatelj rodoljublja. Ove osobine krase Mirelu Ademović i Almu Mahmutović zahvaljujući kojima je Bosnu i Hercegovinu u turističkom smislu posjetilo na stotine turista iz Ujedinjenih arapskih emirata. Neki od njih su i ostali u BiH pokrećući vlastiti biznis a nerijetko i trajno se nastanjujući kupovinom kuća upravo u krajevima Bosne i Hercegovine.

.

Snažnom promocijom, kvalitetnim upravljanjem , kreiranjem strateških i akcionih planova sa jasno utvrdjenim ciljevima, Mirela i Alma našu zemlju predstavljaju kao prepoznatljivu svjetsku turističku destinaciju . Bilo da se radi o urbanim gradskim sredinama ( Sarajevu i Mostaru) ili pak ruralnim područjima smještenim u podnožju bh. planina, Mirela i Alma Arapima nude i posjetu mnogobrojnim prirodnim bogatstvima a nerijetko je u ponudi i sportski turizam.

„ Bosna i Hercegovina sem turizma ima jos mnogo togo ponuditi i vrlo je značajno raditi na zaštiti resursa i promovisanja vrijednosti, tradicije i kulture kojima obiluje zemlja u kojoj nigdje drugo nećete naci istinski mir, tj. rahatluk,“ za Haber.ba su izjavile Mirela i Alma podsjećajući da se Bosna i Hercegovina godinama u svjetskim metropolama pa i u UAE spominjala u kontekstu rata.

„Došlo je vrijeme da se ta slika sada izmijeni“, ponosno naglašavaju Mirela i Alma

Ove uspješne Bosanke posljednjih godina veoma često učestvuju i na raznim svjetskim sajmovima koji se odvijaju u Ujedinjenim arapskim emiratima radeći kao izvrsne marketing menadžerice Island Falcon Group. „Ovakvi sajmovi su prilika da se Arapi, u direktnom razgovoru, upoznaju sa ljudima koji su odrasli na prostoru zemlje koju promovišu  i kao takvi predstavljaju najmoćniji  marketinški instrument putem kojeg se mogu promovisati ljepote BiH”, ističe Alma Mahmutović za Haber.ba

Istaknuti bogatu historiju, prirodne ljepote, banjski i eko turizam , lov i ribolov, prelijepe olimpijske planine , način življenja u gradovima i selima , bogatu kulturnu i historijsku baštinu,  sve su to obaveze koje lijepe Bosanke Alma i Mirela stavile na svoja pleća a sa ciljem da zemlju rođenja i odrastanja predstave u najboljem mogućem svijetlu i na taj način pomognu njen privredni, ekonomski i nadasve turistički rast.

Komentari

komentara