Magazin

Blizanac najveća tračara, Škorpija prvak u ljubomori, a Jarcu je posao važniji od mira u svijetu

Napisao H. H.

Deo karaktera, kažu astrolozi, u mnogome određuje raspored nebeskih tela u trenutku rođenja. Ovo su glavne crte svakog znaka.

OVAN

Na glasu je kao sebičan, gleda na sve iz vlastite perspektive.

Iako nije osoba koja lako sklapa kompromise to mu ne smeta da bude zahtevan prema bližnjima, očekujući od njih da ispune sve njegove potrebe.

BIK

Najveća stipsa. Novac mu je važniji od ljubavi. Lenj, inertan, teško ga je nagovoriti na promenu. Najbolje se oseća u ležećem položaju ispred televizora. U ovom znaku rođeno je mnogo diktatora i autokrata.

BLIZANCI

On silno uživa u tračarenju. Sve mora da zna o svakome, nije pametno da mu se poveravate. Često menja i svoje stavove, pa je teško ustanoviti šta zaista misli i želi.

RAK

Ćudljiv je, zatvoren, zavisi od tuđe pažnje kao da mu od toga zavisi život. Rasplakaće ga sitnice, a zbog svoje preosetljivosti vidi problem i tamo gde ga nema.

LAV

On je najlepši, najbolji i najpametniji. Ako slučajno mislite da nije tako, sigurno s vama nešto nije u redu – tako će misliti Lav.

Ima dvostruke standarde- šta važi za njega, ne važi i za druge.

DEVICA

Večito nezadovoljna, uvek joj neko ide na živce. Devica je najveći perfekcionista i kritičar u Zodijaku. Trudi se da u svom životu održi red, a neprestano se žali na nered. I naravno, nije nikad ona kriva za sve što joj se događa…

VAGA

Ne ume da ima čvrst stav. Ona bi najradije uvek bila neutraln.

Njena glad za potvrdom drugih ide tako daleko da je spremna da odustane od sebe, da glumi, pretvara se, sve kako bi na okolinu ostavila što bolji utisak.

ŠKORPIJA

Predvodnik tamne strane Zodijaka. U njegovim dubinama krije se mnogo destruktivnih nagona, perverznih misli, seksualnih devijacija, radikalnih ideja, svega onoga o čemu ne sme javno da govori.

Kako vrhunski kontroliše sam sebe, čini to i s bližnjima. Jedino tako može da održi privid dominacije. Prvak je u ljubomori i posesivnosti, a partnera doživljava kao svoje vlasništvo.

STRELAC

Voli da se pravi pametan.

Svoj prljav veš krije od drugih jer ga to stavlja u slabiju poziciju, ali će znatiželjno da gura nos u tuđe probleme.

Brzoplet je i nepromišljeno iskren.

JARAC

Patološki je ambiciozan. Posao, karijera i materijalna sigurnost važniji su mu od mira u svetu.

Uvek gleda svoje interese, manipulativno iskorišćava slabije da bi ostvario svoje planove. Kroz život se vodi uzrečicom – cilj opravdava sredstva. Sklon je depresiji.

VODOLIJA

Svojim rigidnim uverenjima vrlo lukavo pozicionira sebe u odnosu na druge. On je taj koji zna, a znanje je moć.

Hrani se spoznajom da se drugi njemu obraćaju za savet i pomoć. Predstavlja se kao veliki humanitarac, a ponekad se iza svega krije veliki narcizam. Pomaže drugima da bi povećao svoje samoljublje, opravdao svoje postojanje, bio prepoznat u društvu kao osoba koja je bolja od drugih.

RIBE

Zna vešto da laže. Nekada se zapetlja u sopstvene priče da više ne zna šta je istina, a šta laž. Beži od stvarnosti, a brige i tugu utapa u alkoholu i ostalim opijatima.

Ne zna da se izbori za sebe, pa kad namiriše opasnost, beži glavom bez obzira. Neretko lovi u mutnom, sklona je ilegalnim poslovima i stručnjak je u neplaćanju poreza.

Komentari

komentara