Magazin

Džeju hitno zakazali operaciju srca: “Toliko mu je pozlilo da je djelovalo kao da će umrijeti!”

Napisao H. H.

Džej Ramadanovski ovih dana preživljava ozbiljnu životnu dramu. Nakon što mu je prošle sedmice pozlilo, hitno je iz Beograda prebačen u Beč na specijalizovanu kliniku za kardiovaskularne bolesti gdje mu je hitno zakazana operacija srčanih zalizaka.

Porodica i najbliži Džejovi prijatelji veoma su uplašeni za njegov život, a on, prema njihovim riječima, nije ni svjestan ozbiljnosti situacije, te uopšte i ne misli o činjenici da je lako mogao da umre!

– U prethodnih nekoliko mjeseci Džej osjeća zamor prilikom minimalnog hoda, posebno kada se penje uz stepenice, ali i tokom dužeg stajanja. Drugim riječima, bilo kakve aktivnosti koje su mu do nedavno bile normalne, sada ga umaraju! Međutim, Džej, kao i obično, nije ništa od toga shvatao ozbiljno! Čak ni ubrzan rad srca nije mu bio dovoljan alarm da se obrati ljekarima- priča izvor i objašnjava:

– Međutim, prije nekoliko sedmica toliko mu je pozlilo da je djelovalo kao da će umrijeti! Sva sreća, pa su sa njim bile dvije prijateljice koje su ga hitno odvezle u bolnicu! Iz čista mira počeo je da se guši, i to dok je ležao i odmarao se! Suhi kašalj ga je umalo udavio, bilo je jezivo… One su pozvale jednog od Džejovih najboljih prijatelja, inače muža naše veoma poznate glumice!

On je munjevito reagovao i Džeja je odmah odveo na jednu privatnu kliniku u Beogradu nakon čega mu je uz pomoć svojih veza zakazao pregled kod jednog do najboljih kardiologa u Evropi, a koji radi u specijalizovanoj klinici za kardiovaskularne bolesti u Beču. Istina, Džeju je već u Beogradu bilo bolje nakon ukazane hitne pomoći, međutim, ljekari su mu skrenuli pažnju da mora ozbiljno da se liječi. Već sutra je odletio u Beč na privatnu kliniku gdje su urađene sve analize, piše “Expressmag“.

Komentari

komentara