Magazin

Mustafa Nadarević ne odustaje: Srećan sam što mogu da hodam, borim se da pobijedim bolest!

Napisao H. H.

Legendarni Izet Fazlinović iz “Lud, zbunjen, normalan” kaže da mu je ova serija dosadila, ali nastavlja da glumi uprkos zdravstvenim problemima. Glumac Mustafa Nadarević (74) otkrio je u intervjuu za Dnevni avaz zašto je prestao da snima seriju “Lud, zbunjen, normalan”.

“Iskreno, prvi sam prestao da radim tu seriju jer više ne mogu. I mnogo je devet godina, čovjek se umori. Dosadi kada ste stalno na setovima… Osim toga, u tih devet godina napravili smo 11 sezona i dosta je to”, zaključio je Nadarević.

 

Njegov dugogodišnji prijatelj Antun Vrdoljak (85) angažovao ga je na filmu General. Pristao je da radi s njim jer mu je reditelj otkrio da je ovo njegov posljednji projekat.

 

“Zbog predstave Sjajni momci’u kojoj igram ne mogu da stignem na snimanja pa mi oni prilagođavaju neke scene kako bih mogao da dođem i odradim svoj dio posla. Vrdoljak me je kupio kada je rekao da mu je ovo posljednji posao, iako mu ne vjerujem”, rekao je glumac.

 

Nadarević svoje probleme sa srcem pripisuje godinama, ali je otkrio kako ga oni ne sprečavaju u aktivnostima.

 

“Srećan sam što mogu da hodam, borim se da pobijedim bolest, ne dam na sebe. Vodim se onom: Mnogo je bolje raditi nego ne raditi”, završava legendarni Izet.

Komentari

komentara