Magazin

Turski reis – Navodi o skorom smaku svijeta puko praznovjerje!

Napisao admin

Predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Mehmet Gormez uputio je poruku u kojoj je rekao da su špekulacije o eventulanoj kataklizmi na 21. decembar netačne, lažne i da je riječ o praznovjerju, javio je reporter agencije Anadolija.


Smak svijeta (foto: ilustracija)

„Ovaj svijet je prethodnica budućeg na koji odlazimo nakon ovozemaljskog života, a svaki navod o kalendarima koji predviđaju kraj svijeta na neki određeni datum u bližoj ili daljoj budućnosti je puko praznovjerje i umjesto bavljenja takvim stvarima treba da se posvetimo činjenju dobrih djela” poručio je Gormez.

Gormez je pojasnio da o ovoj temi govori u povodu velikog broja pitanja pristiglih na adresu Uprave za vjerske poslove u vezi sa drevnim majanskim proročanstvom koje predviđa smak svijeta 21. decembra 2012. godine.
 
Američka agencija za istraživanja svemira (NASA) na svojoj internet stranici ranije je objavila rješenje enigme o završetku kalendara drevne civilizacije Maja.

“21.12.2012. godine ne završava postojanje svijeta, već se radi o završetku jednog vremenskog ciklusa, od kojih je i sastavljen kalendar, a da kraj majanskog kaledara znači kraj procesa stvaranja i početak novog doba”, saopšteno je iz NASA-e.

Iz NASE tvrde da je „Nibiru kataklizma“, koja je predviđana na taj datum, a koja je trebala nastupiti sudarom zemlje i planete Nibiru, nemoguća jer ne postoje nikakvi konkretni dokazi o postojanju tog svemirskog tijela.

anadolija

Komentari

komentara