Magazin

MAJSTORE, KAPA DO PODA: Peđa Medenica siromašnim dječacima bez razmišljanja POKLONIO DAR OD OCA, koji je čuvao za svoju djecu!

Napisao H. H.

Peđa Medenica je jedan od rijetkih pjevača koji izbjegava pojavljivanje u medijima. Iako se može pohvaliti ubjedljivo najposjećenijim nastupima, te drugim poslovnim uspjesima, Medenica se drži po strani i “rastura“ na terenu.

Za njegove nastupe se uvijek traži karta više, pa je samim time jedan od najplaćenijih pjevača, te nerijetko pomaže onima koji su slabije materijalne mogućnosti. Ipak, ne hvali se time, a tek prvi put, na svojoj Facebook stranici je objavio kakav nevjerovatan gest je uradio prema dvojici mladića slabijeg materijalnog stanja,piše ekskluziva.ba

Peđi Medenici je otac tek 2000. godine kupio prvu klavijaturu Roland G-600, miksetu Dinacord Power Mate 1000 i dvije Zeck kutije, a kako kaže, tada niko nije bio srećniji od njega. Na tome je svirao godinama, napisao puno pjesama i prolio puno znoja. Jako je bio ponosan na te “sprave“, čak i kada je prestao da svira i počeo da pjeva.

 

– “Planirao sam da ih čuvam dok jednog dana ne dobijem djecu i da im kada porastu pokažem na čemu je njihov tata počeo da svira, kada je imao svega 20 godina“, objasnio je Peđa Medenica na svom Facebook profilu, a potom dodao:

 

– “Godinama sam upoznavao mlade ljude koji nisu u stanju da sebi priušte ni najosnovnije muzičko školovanje, a ne lični instrument i onda sam odlučio da sve to poklonim nekome kome je čak i ta “starudija“ nedostižna.

 

Kada sam čuo za ovu dvojicu momaka, koji su divni, obožavaju muziku, toliko da su u stanju da naprave kopiju klavijature od drveta i prave se da na njoj sviraju, ni sekunde se nisam razmišljao.

 

Momci koji u trošnoj kući žive sa majkom i ocem i koji su, malo je reći prepošteni i divno vaspitani. Onaj osjećaj koji sam ja imao kada sam sve to dobio od mog oca ne može da se poredi sa osjećanjima ova dva mlada momka kada sam im sve ovo donio kući.

 

Da me neko ne bi pogrešno razumio, ne hvalim se ovim svojim potezom, jer sve to nema neku veliku vrijednost. Samo mi je drago i srce mi je puno kada sam vidio ta ozarena lica ove djece i njihovih roditelja. U zdravlju da ih koristite i od sada imate moju podršku i bilo kom smislu“; objavio je Peđa Medenica na svom Facebook profilu i oduševio hiljade pratilaca.

 

Šta drugo reći, nego svaka čast Peđi na ovom šmekerskom potezu, koji je (neprocjenjiv) poklon od oca, odlučio proslijediti onima koji nisu u mogućnosti nabaviti ovako nešto.

 

Ekskluziva.ba

Komentari

komentara