Magazin

Bingo – Dva miliona u Žepču dobila porodica lokalnih biznismena

Napisao admin

Otkako je u petak objavljeno da je u Žepču uplaćen dobitnički listić u igri Bingo vrijedan 2.241.741,60 KM, u ovom gradiću ne prestaju nagađanja o tome ko je dobio ovo pravo malo bogatstvo


Žepče (Foto: Cure.ba)

Nakon skandala s “trojčicama” koji je svojedobno otkrio portal Doznajemo.com, a nakon što su brojni portali tu informaciju prešutjeli vjerovatno strahujući da će ostati bez reklama Lutrije BiH – javnost u Bosni i Hercegovini krajnje je sumnjičava prema spomenutom organizatoru igara na sreću.

Tako i ovoga puta brojni građani komentarišu “ko zna šta se iza svega krije”.

No, zasad je sve na razini špekulacija i priča bez zvanične potvrde. Poznato je da je listić kupljen na uplatnom mjestu u ulici Stjepana Tomaševića, a po Žepču se priča da dobitnik dolazi iz porodice bogatih lokalnih biznismena (podaci poznati redakciji), no neki tvrde da je 2 miliona dobio i skromni radnik iz Ljubatovića.

Ukoliko je ova druga priča tačna, zanimljiva je zbog toga što je to naselje, gdje su žitelji uglvnom Hrvati, prije 11 godina ušlo u sastav Općine Žepče (do 2001. su se nalazili u sastavu Općine Maglaj). To je bitno zbog toga što 10% dobitka, dakle riječ je o 224.000 KM ide u budžet općine u kojoj je nastanjen dobitnik.

doznajemo.com

Komentari

komentara