Magazin

EKSKLUZIVNO! BRENA NE PLAĆA POREZ: Zatvorili joj restoran na Zlatiboru!

Napisao H. H.

Poreska uprava privremeno je zatvorila restoran Lepe Brene na Zlatiboru, ekskluzivno saznaje Kurir. Na lokal koji je godinama u vlasništvu pjevačice i njenog muža Bobe Živojinovića stavljen je katanac zbog nepoštovanja propisa. Kako je navedeno u saopštenju koje je zalijepljeno za vrata, lokal je „privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa“ ili, narodski rečeno, zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Ali nije samo Brenin objekat zatvoren u ovom zimskom centru, i to u jeku sezone. Brojni turisti prošle nedjelje nisu mogli da popiju prvu jutarnju kafu jer je tokom kontrole utvrđeno da se čak 11 restorana nije pridržavalo zakona o ugostiteljskim objektima.

 

– Svake godine zimujem na Zlatiboru i uglavnom dolazim u Brenin restoran. Jednom sam je i srela u tom lokalu. Mališani koji su zimovali s roditeljima su prilazili pjevačici da se fotografišu, pa i moja mlađa kćerka. Sada je nisam srela i baš sam se iznenadila kada sam vidjela da su nadležni organi pečatirali njen lokal – kaže za Kurir Bojana Potović, koja trenutno s porodicom zimuje na ovoj planini.

 

I u Poreskoj upravi filijale u Užicu su potvrdili da je pokrenut postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti i mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti od sedam do 14 dana.

 

– Od 14 kontrolisanih obveznika, kod 11 (78,57 odsto) utvrđene su prekršajne odgovornosti – rečeno je u Poreskoj upravi.

 

Ali vlasnica „Granda“ ne želi da gubi pazar, pa je stavila natpis na kojem piše da se usluge iz njenog objekta mogu koristiti u drugom obližnjem restoranu! Tim povodom jučer smo pokušali da kontaktiramo s pjevačicom i njenim mužem, ali oni nisu odgovarali na naše pozive i poruke.

 

Brena nije jedina: I ove javne ličnosti bile su na udaru Poreske

 

Poreska uprava prošle godine je zatvorila kafić u vlasništvu glumca Petra Benčine i njegove supruge Tamare Dragičević. Bar je bio popularan među glumcima, pa su se u njemu često okupljali Viktor Savić, Vuk Kostić, Miloš Biković, Aleksandar Radojičić… Nekadašnjem voditeljskom paru Ivanu Ivanoviću i Mariji Kilibardi je Poreska uprava 2015. privremeno zatvorila lokal. Njih dvoje nisu izdavali fiskalne račune i zato objekat nije radio mjesec dana.

Komentari

komentara