Magazin

VIBER SE PROMIJENIO: Nova opcija je toliko dobra da ćete odmah početi da je koristite

Napisao H. H.

Iako Viber kasni s predstavljanjem ove opcije, sigurno je da će brzo postati popularna među milionima korisnika ovog servisa za komunikaciju.

Korisnici Vibera dobili su mogućnost da razmenjuju fotografije i video-zapise koji će nakon gledanja biti obrisani.

Snapchat je prije nekoliko godina popularizovao samouništavajuće poruke, pa je ova opcija postala naročito popularna među tinejdžerima koji su mogli da šalju “slobodnije” fotografije bez straha da će ih videti druge osobe osim vlasnika telefona. Nekoliko sekundi nakon primanja poruke, odnosno fotografije, one bi nestale s telefona tako da ih više niko ne bi mogao vidjeti. Vremenom je Snapchat postao puno više od platforme za slanje samouništavajućih poruka, dok su ovu opciju predstavile i druge kompanije i servisi, piše “Telegraf“…

Sada je mogućnost slanja fotografija i video-zapisa koji nestaju nekoliko sekundi nakon njihovog otvaranja dostupna i na Viberu.

Nakon snimanja fotografija ili video-zapisa (unutar Viber aplikacije) u gornjem desnom ili donjem lijevom uglu pojaviće se ikona precrtanog sata putem koje korisnici mogu odabrati vrijeme nakon koga će se slika ili video izbrisati s telefona primatelja nakon što ih oni otvore.

Period brisanja poruke moguće je staviti na jednu, tri ili sedam sekundi.

Iako Viber kasni s predstavljanjem ove opcije, sigurno je da će brzo postati popularna među milionima korisnika ovog servisa za komunikaciju.

Više pogledajte u priloženom videu:

Komentari

komentara