Magazin

Majka iz Vranja pobjegla iz bolnice poslije porođaja: Ljekari pogledali bebicu i dali joj ime kakvo zaslužuje!

Napisao H. H.

Na ginekološko-akušerskom odjeljenju Opšte bilnice u Vranju ljekari i medicinske sestre danima brinu o muškoj bebi, jer je majka ubrzo poslije porođaja pobjegla iz porodilišta i ostavila je, a pošto je dječak rođen na Božić, 7. januara ljekari su mu dali ime Bogdan.

Načelnik ginekologije Zdravstvenog centra u Vranju dr Goran Radojčić potvrdio je da je beba rođena 7. januara i da ga je majka ostavila i pobjegla iz porodilišta.

 

Uprava ovog odjeljenja prijavila je tužan slučaj policiji i Centru za socijalni rad u Vranju, a u međuvremenu je beba postala pravi miljenik ljekara i medicinskih sestara na odjeljenju. Zaposleni su mališanu od milošte dali ime Bogdan, jer njegovo ime i prezime još nisu upisani u krsni list. Mali Bogdan je ostavljen, ali je ipak Bogom dana bebica!

 

Nadležne službe su ubrzo pronašle majku koja je napustila dječaka i otkrile ko su njegovi roditelji, ali oni za sada odbijaju da dođu po njega.

 

Tek rođena beba provešće na odjeljenju najviše mjesec dana, a ukoliko roditelji budu nastavili da odbijaju da je preuzmu, Centar za socijalni rad odlučiće da li će beba živjeti u hraniteljskoj porodici ili ući u proces usvajanja. Socijalni radnik Milena Jovanović rekla je da zbog izuzetno osjetljivog slučaja podaci o ostavljenom djetetu ne smiju da budu objavljeni u javnosti.

 

Jovanovićeva je rekla da je nemili slučaj strogo povjerljiv i da je o njemu zabranjeno pričati za medije.

 

Lokalnom elektronskom mediju Milena Jovanović ipak je saopštila da Centar za socijalni rad još pregovara sa roditeljima o tome da li će preuzeti dijete.

Komentari

komentara