Video

Ždrijebe je ostalo uz svoju povrijeđenu majku, a onda su spasioci došli

Napisao H. H.

Biti divlja životinja ima svoje prednosti. One se mogu kretati slobodno gdje god i kad god žele. Nisu vezane ni zatvorene, mogu biti u svom prirodnom okruženju. Ipak jedna od prednosti životinja koje su uz ljude je ta što im čovjek može pomoći kada se desi neki problem. Postoje neke situacije koje završavaju tragično ako nema pomoći ljudi.

Ova kobila se našla u jednoj nezgodnoj situaciji i bila je popuno bespomoćna. Nekako je uspjela da zapetlja kopito u svojoj grivi. Njeno mlado je zbunjeno i ne zna kako da joj pomogne.

Ona i njeno ždrijebe su uočeni sa velike udaljenosti, smeđe ždrijebe je nervozno kružilo uokolo, dok se kobila borila i pokušavala iskoristiti snagu svog tijela da se podigne na noge. Konačno, spasioci su došli bliže i uspjeli su je umiriti mazeći je i postepeno je navikavajući na prisustvo ljudi.

Uspjeli su odrezati njen zapetljani dio grive, pa čak nisu morali ni odrezati puno. Ždrijebe je odmah počelo skakati i veselo trčati u krug oko svoje mame i spasioca. Mama još uvijek nije imala snage da se podigne jer se toliko iscrpila, umorila i bila je u šoku.

Pokušala je još nekoliko puta da se podigne i na kraju je i uspjela! Ždrijebe obilazi oko nje da vidi kako je, a potom oni odlaze polako i pažljivo svojim putem.

Pogledajte video ispod da bi vidjeli ždrijebe koje ne odustaje od nade dok čeka pomoć za svoju mamu.

Komentari

komentara