Video

Tomislav ima 23 godine, a izgleda kao dječak: Gledaju ga čudno na ulici, kada pita za alkohol i cigarete slijede – šok i nevjerica

Napisao H. H.

Šok i nevjerica! – tako kroz smijeh govori Tomislav da reaguju prodavačice na kiosku kada zatraži cigarete ili konobari u kafiću, dok naručuje pivo.

Tomislav Jurčec (23) mladić zaraznog osmijeha, zarobljen je u tijelu djeteta. Razlog zbog kojeg ovaj mladić izgleda poput učenika osnovne škole je njegova hipofiza, žlijezda koja nadzire i upravlja radom većine žlijezda u tijelu.

Šok i nevjerica! – tako kroz smijeh govori Tomislav da reaguju prodavačice na kiosku kada zatraži cigarete ili konobari u kafiću, dok naručuje pivo.

Ali ono što je u njegovom životu moglo postati najveći teret, on je okrenuo u nešto pozitivno, piše “Provjereno“…

Dok će drugi ljudi biti oženjeni, imati djecu, brinuti se oko bračnog života, ja ću onda tek tada biti u nekakvom svom potpunom potencijalu, što se tiče takvih stvari”, govori Tomislav.

Karlo i Zvonimir su prijatelji sa kojima se druži već gotovo cijelu deceniju. Kada su ga upoznali, nisu vjerovali koliko ima godina. Kasnije su se, kažu, navikli i sada ga već gledaju kao vršnjaka, što nije situacija sa drugima.

Ako pijemo ili tako nešto, pogotovo čudno gledaju konobara: “Kako si mogao dati djetetu alkohol?” Tačno se vidi u dušu šta misli”, kaže njegov prijatelj Zvonimir.

Tomislav je svjestan da izgleda mnogo mlađe. Svakodnevne situacije na to ga podsjećaju. Na primjer, kada na kiosku kupuje cigarete.

Meni je to jako smiješno. Ja to volim nazvati – šok i nevjerica! Ja fino dignem glavu, nasmiješim se, dam ličnu kartu i sljedeća situacija bude: evo cigarete, hvala vam i doviđenja!”, kaže on kroz smijeh.

Već dvije godine Tomislav ima stalni posao u tehničkoj podršci jedne firme. Ipak, najveće zadovoljstvo u njegov život donosi – gluma.

Prije 10 godina, sasvim je slučajno zalutao na pozorišnu predstavu koja mu je potpuno promijenila život. Upoznao je reditelja Borisa Bakala koji mu je ubrzo postao prijatelj i mentor.

Tomi je jako poduzetan, preuzima inicijativu. Mi smo jedan dan imali gomilu publike i falilo nam je glumaca. I kako su to priče koje se pričaju jedan na jedan, Tomi je rekao da će pomoći. Nije imao ni pripremu, on je bio u tom trenutku neki naš asistent i prijatelj. I sad mi smo u očaju rekli da želimo. I on je uzeo tu osobu i odveo je! Osoba je poslije rekla da je bila u New Yorku. Pitao sam Tomija je li bio tamo pa je rekao da nije, ali da je bilo fenomenalno”, rekao je on.

Izgled dječaka donio mu je i ulogu u megapopularnoj seriji “Igra prijestolja”.

Više pogledajte u priloženom videu:

Komentari

komentara