Video

47 SEKUNDI MUDROSTI: Milioni su slušali ono što je ispričao najsiromašniji predsjednik!

Napisao H. H.

Hose Muhika kojeg neki od milja zovu i Pepe, bio je predsjednik Urugvaja od 2010. do 2015., a građani širom svijeta bivšeg predsjednika zavoljeli su nakon što su se mediji raspisali o njegovim nebrojanim nesebičnim djelima.

Primjera radi, Muhika je još prošle godine izjavio da će primiti stotinu djece koja su ostala bez domova u Siriji, rekavši kako je to samo “kap u okeanu, ali da je svaki trud svake države jako važan”. Predložio je da se izbjeglice smjeste u predsjedničko ljetovalište, vilu kraj rijeke okruženu pašnjacima, objavio je tada “AP”.

Osim sirijskih izbjeglica, Muhika je u Urugvaju odlučio da primi i neke zatvorenike iz Guantanamo zatvora jer smatra da je to mjesto sramotna mrlja u američkoj historiji, piše “Balkanspress“…

To nije zatvor, to je kavez pun otetih ljudi. To je sramota“, komentarisao je svojevremno Muhika.

O njegovim djelima pričali smo mnogo puta, a ovog puta radi se o 47 sekundi dugom isječku u kojem Muhika govori o “pravoj cijeni stvari” i koji je u samo nekoliko dana pogledan više od tri i po miliona puta.

Muhiko u kratkom videu govori o novcu, a mnoge je njegova izjava natjerala da se zamisle.

Sami smo stvorili planinu suvišnih potreba. Kupujemo novo, odbacujemo staro. To je traćenje naših života. Kad nešto kupimo, mi to ne plaćamo novcem. Plaćate to satima vašeg života koje ste protraćili zarađujući taj novac. Razlika je to da je život jedina stvar koju novac ne može kupiti. Život samo postaje kraći. I žalosno je kad čovjek tako traći život i slobodu“.

Komentari

komentara