Trudnoća i majčinstvo

Dadilja iz pakla ostaje u pritvoru: Trogodišnjakinju tukla rukama i drvenim predmetom

Napisao H. H.

Sud u Gračanici odredio je jednomjesečni pritvor za 26-godišnju dadilju koja se sumnjči da je pretukla dijete, potvrdio je za Faktor glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Azra Ibrić Terzić u četvrtak je teško pretukla trogodišnju djevojčicu koju je čuvala u naselju gračaničkom Čiriš.

– Postoji osnovana sumnja da je Ibrić u kući koju je koristila kao podstanar u Gračanici duže vrijeme tukla trogodišnju djevojčicu koja joj je povjerena na čuvanje dok joj je majka boravila u inostranstvu. Ona je osumnjičena da je u četvrtak u jutarnjim satima trogodišnjoj djevojčici nanijela veći broj povreda po cijelom tijelu tako što ju je udarala rukama i drvenim predmetom, te da je bezobzirno postupala sa djetetom – kazao je portparol tuzlanskog Tužilaštva Admir Arnautović.

Djevojčica je zadobila teške povrede po cijelom tijelu, a smještena je na Odjel dječije hirurgije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

– Žensko dijete koje je dovezeno u četvrtak na Odjel dječije hirurgije je u stabilnom stanju i komunikativno. Ljekari su njene povrede okarakterizirali kao lakše, ipak, zadržana je na promatranju – rekla je za Faktor glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Policija je o svemu obaviještena istog dana u popodnevnim satima.

Kako saznajemo, majka djevojčice povremeno radi u Njemačkoj, a za vrijeme odsustva brigu o djetetu povjerila je Azri Ibrić Terzić.

Komentari

komentara