Trudnoća i majčinstvo

Preminula Lidija Zečević, hrabra majka koja je prekinula hemoterapiju da bi rodila

Napisao H. H.

Jučer je u ranim jutarnjim satima preminula Lidija Zečević iz Zadra (Hrvatska), hrabra i požrtvovna majka koja je svoj život svjesno riskirala kako bi na svijet donijela zdravog dječaka.

Sjetimo, Lidija je liječenje uznapredovalog karcinoma dojke prekinula kada je saznala da je trudna, iako su joj svi doktori sugerisali abortus. Hemoterapija ili dijete, govorili su joj. Dvojbe nije bilo. Odlučila je roditi, javlja “Jadranski“…

Maleni Antonio danas ima dvije godine. Iako je doživio ono što niti jedno dijete ne bi trebalo, izgubio roditelja koji ga je bezuslovno volio, kada odraste i postane svjestan svoje životne priče, itekako će biti ponosan na lavovsku snagu svoje svoje majke.

“Nije mi niti u jednom trenutku bilo žao žrtvovati svoj život za svoje dijete”, rekla je nedavno ova hrabra majka.

Lidiji u životu doista nisu cvjetale ruže. Prvi ju je suprug ostavio čim je saznao za njezinu dijagnozu, a s njime se sada bori za starateljstvo nad zajedničkim djetetom. Kad je trebala najviše ljubavi i podrške, Lidija je ostala napuštena i sama u svojoj bolesti. Ipak, sreća joj se osmijehnula srela je Antu koji je bio uz nju do posljednjeg dana.

Komentari

komentara