Trudnoća i majčinstvo

BEBICI IZ CAZINA (4,5 mjeseca) NAKON INTERVENCIJE DOKTORA teško oštećen mozak: Ovo je poruka mame…

Napisao H. H.

Na redakciju portala Cazin.NET pristigao je apel za pomoć oboljeloj djevojčici iz Cazina. Priča o putu njenog oboljenja dirnula nas je u srce, a vjerujemo da ni vi nećete ostati ravnodušni situacijom u kojoj se malena djevojčica nalazi.

Mia živi u Puškarima, u peteročlanoj porodici. Rođena je 23.08. ove godine. Mia nema ni punu godinu života a već treba našu pomoć. Za posljedice i progresivnost bolesti nije kriva. Razboljela se greškom medicinskog osoblja
Pročitajte njenu priču:

Zovem se Mia. Da, mala sam ali imam veliku želju da živim. Zato, obraćam se vama dobrim ljudima, da mi olakšate i pomognete financijski mojoj porodici i meni. Zašto nam treba pomoć?

Zato što je 23.8.2016. godine trebao biti najsretni dan mog života. To je dan mog rođenja. Tad u Bihaću u bolnici uz nestručnost i pogrešku medicinskog osoblja, mojoj majci je data inekcija od koje je dobila šok. Tad sam ostala bez zraka, na 20 minuta što je ostavilo velike posljedice. Moja dijagnoza je teško oštećenje mozga, mikrocefalija- epilepsija.

Moji roditelji nisu zaposleni, imam brata i sestru a uz teško financijsko stanje u našem životu još i moja dijagnoza i oštećenje prave nam poteškoće u životu. Potrebno je da idem dalje na pretrage. Moji roditelji za to nemaju novca. Pomozite koliko možete. Vaše malo je nama puno.

Zapamtite, zovem se Mia i molim vas za pomoć.

Pored primarne bolesti, teškog oboljenja mozga, mikrocefalije – epilepsije, Mia je dobila upalu pluća, te je trenutno hospitalizirana na pedijatriji u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”. S njom je njena mama Renata.

Apelujemo na sve one koji su u mogućnosti da se uključe u akciju za Miju kojoj je neophodno liječenje u Zagrebu. Zajedno spasimo mali, tek nastali život.

Majku male Mie, Renatu Mujadžić, možete kontaktirati na broj telefona: 061/648-236.

Svoj novčani prilog uplatiti možete na broj žiro računa:

Zagrebačka banka: 40538128000 na ime Jasmin Mujadžić.

Komentari

komentara