Trudnoća i majčinstvo

POTRESNA ISPOVIJEST MAJKE SAVINE: “Dala sam rodici da poljubi moju bebu, a onda su joj se pojavile krvave rane i plikovi na licu”

Napisao H. H.

Sve je izgledalo kao da je djetetu prosuta kiselina na lice…
sprovesti sve mjere predostrožnosti kako bi se okolina gdje dijete boravi održavala u što čistijem stanju.

Na drugom rođendanu Sijene Dafild, njena majka Savina ostavila ju je kod rodice koja ju je poljubila u lice, nakon čega su nesretnom djetetu iskočili krvavi plikovi i rane po licu, piše “Telegraf“…

“Sve je ispočetka djelovalo kao da joj je neko prosuo kiselinu na lice, i to se proširilo sa njenih usta na obraze pa čak i iznad njenih očiju. Ljudi su nas sa groženjem gledali, a čula sam i mnoge zlurade komentare kako nisam dobra majka”, otkriva Savina.

Tokom narednih osam mjeseci doktori su neumorno pokušavali da shvate uzork tolike infekcije koja je stalno krvarila sa lica malene djevojčice. Uopšte nisu sumnjali da je uzrok zapravo u jednostavnom poljupcu.

“Za sve te mjesece Sijena je pila mnoge antibiotike koji nisu reagovali pa joj je lice na kraju bilo svo u suhim ranama koje su pucale. Sumnjali su na alergije pa su mi zabranili da je puštam blizu životinja, a i ishranu sam joj promijenila”, priča majka male Sijene koja je na kraju sama riješila misteriju bolesti svoje kćerke.

Savina je bila zbunjena i uplašena činjenicom da se rane i plikovi na koži njene kćerke nisu povlačili već su postajali sve veći i krvarili su, kao da je djete neko izujedao na živo. Kako je ispričala medijima, stalno je nalazila krv na odjeći svog djeteta. Na kraju je djevojčica odvedena na intenzivnu njegu u bolnicu jer dugo nije mogla ništa da jede.

Tako je bilo sve dok majka Savina nije sprovela detaljno istraživanje kretanje svoje kćerke i posumnjala da se nešto možda desilo tokom tog drugog rođendana kada je kuća bila puta gostiju i kada je malena Sijena išla od ruke do ruke jer su se svi igrali sa njom. Razgovarala je sa rođacima i ustanovila da je jedna osoba tada imala ozbiljnu infekciju. Nakon svih tih mjeseci, Sijeni je dijagnostikovan herpes simplex tip 1.

djev2

Od tada doktori sprovode terapiju koja je urodila plodom te se sada koža djeteta mnogome očistila. Sada Savina želi da pošalje poruku svim roditeljima da ne dozvoljavaju svakome da ljubi njihovo dijete u lice, te da ne uvijek neophodno

Komentari

komentara