Trudnoća i majčinstvo

IZGUBILA JE 4 TRUDNOĆE: Rekli su joj da NIKADA neće imati djecu, a onda joj je rođena sestra VRATILA NADU!

Napisao H. H.

Nevjerovatna priča…

Ejmi Morisbaj (26) i njen suprug Džejk iz Australije pokušavali su da dobiju decu od njene 21. godine. No, zbog ranijih Ejminih operaciju lekari su mladom paru davali malo šansi da će moći da se ostvare kao roditelji.

Taman kad je Ejmi počela da se miri sa činjenicom da nikada neće biti majka, pozvala ju je sestra Šejna i predložila da bude surogat majka njenom detetu.

“Nije mi bilo jasno zašto bi rizikovala svoj život da rodi dete za mene”, pričala je Ejmi.

Kada je imala 21. godinu, Ejmi je završila u Hitnoj pomoći zbog bolova u abdomenu, uzrokovanih njenom Hiršsprung bolešću, koja joj je dijagnostikovana godinama ranije. Tada su ustanovili da u reproduktivnom delu ima jako puno tkiva. Doktor joj je savetovao da što pre rodi. Usledilo je osam bolnih ciklusa vantelesne oplodnje i četiri trudnoće koje su se završile spontanim pobačajima.

Srećom, njena sestra se pojavila u pravom trenutku.

“Čim smo se dogovorile da će Šejna biti surogat majka, odmah sam dala otkaz kako bih joj bila bliže”, rekla je Ejmi.

Posle 9 meseci, na svet je došla devojčica Frančeska. Šejna se porodila u vodi, a Ejmi i Džejk su prisustvovali porođaju.

“Iskusila sam i rađanje svoje ćerke i porođaj svoje sestre. Kad je Frančeska izašla iz vode i moj muž presekao pupčanu vrpcu, ja sam se oduzela. Nisam mogla da se pomerim. Nisam mogla da verujem šta je upravo učinila”, ispričala je Ejmi i dodala:

“Moj najveći savet majkama koje pokušavaju da pređu sve granice jeste da je u redu prestati da pokušavate da zatrudnite u svom telu.”ejmi_morisbi12

Komentari

komentara