Trudnoća i majčinstvo

Otkrivamo – 5 stvari koje bebe vole raditi

Napisao admin

Beba uvijek donosi sreću u život članova porodice. Ali, u isto vrijeme vi se suočavate s mnogim brigama i problemima. Kad dijete raste on/ ona voli da radi različite stvari. Evo nekoliko stvari koje bebe najviše vole da rade.


Beba (Foto:Cure.ba)

1.    Čupanje kose.

Ako ste majka i imate dugu kosu onda trebate biti oprezne. Postoji velike šanse da ćete izgubiti puno kose na ovaj način. Dijete je iz nekih nepoznatih razloga fascinirano dugom kosom. I zbog toga je vole povući. Nije bitno da li je beba zločesta ili ne, ovo je jedna od najpopularnijih dječjih aktivnosti. Ali budite oprezni da beba ne stavi nezdrave stvari u njegova / njezina usta. To bi moglo uznemiriti njihov želudac.

2.    Mobitel.

Šta mislite? Mobiteli su ne samo za odrasle? Varate se. Čak i bebe vole da ih imaju, iako je za njih to samo igračka. Vi nikada ne može predvidjeti aktivnosti vašeg djeteta. Oni će uvijek biti u nekom „zijanu“. Zvona i treptanje svjetla na mobilnom telefonu privlače bebu, tako da on / ona postaju nemirni. Neke ugrabe vaš mobilni telefon iz vaše ruke. A onda, ako im se ne sviđa, oni ga jednostavno bace na pod.

3.    Nakit.

Bebe vole povući nakit svoje majke i svih drugih dama u njihovom krugu. Oni će povući vaš lanac ili naušnice koje nosite u trenu. To je razlog zašto majke trebaju izbjegavati nošenje nakita kada su njihova djeca mala.

4.    Naočale.

Morate biti vrlo oprezni ako imate naočale i želite uzeti bebu u krilo. Sve bebe vole povući naočale s lica, a zatim ih baciti. Prema tome, budite oprezni.

5.   Staviti stvari u usta.

Sve bebe vole staviti stvari u usta, bez obzira što su one. Oni, naravno, nemaju osjećaj za ono što je dobro za njih, a što loše. Takva vrsta bebinih aktivnosti posebno brine roditelje.

cure.ba

Komentari

komentara