Trudnoća i majčinstvo

LIJEČNICI JE PORAĐALI – Kad su joj zavirili u trbuh, ostali su u šoku! (FOTO)

Napisao admin

Justin i Christine upoznali su se u kafiću, zaljubili i vjenčali tri godine kasnije. Htjeli su zasnovati obitelj, no nije išlo. U početku se nisu brinuli – Christine je imala 25, bili su mladi, imali vremena i nisu paničarili. No ni nakon dvije godine nisu uspjeli. Sada već pomalo zabrinuti i frustrirani tražili su za odgovorima. Na koncu, Christini su dijagnosticirani policistični jajnici.


Simptomi su debljanje, akne, depresija – i neplodnost. Iako je bilo gotovo nemoguće da Cristine zatrudni prirodnim putem, nastavili su pokušavati. Nakon 10 godina, gotovo da su odustali od nade da će ikada postati roditelji. Ipak, pokušali su s umjetnom oplodnjom. Usadili su jedan embrij. Christine i Justin nisu ni slutili da će uskoro promijeniti historiju medicine.

 

Taj jedan embrio podijelio se u tri, a jedan od ta tri u dva. Christine je odjednom nosila ne jednu nego četiri bebe. Stručnjaci su u čudu obzirom na to da su šanse za tako nešto iznimno male.

 

U svijetu trenutno živi 3500 “kompleta” četvorki, a u gotovo svim slučajevima nastali su iz više embrija. Jednojajčanih četvorki zabilježeno je tek 70-ak.

 

Caroline, Darcy, Alexis i Elisha danas su zdrave vesele djevojčice i upravo su napravile važan korak u životu svakog čovjeka – krenule su u jaslice.

net.hr

Komentari

komentara