Trudnoća i majčinstvo

Majka iz pakla – Majka osmomjesečnu bebu ugušila jastukom i ostavila je u kesi na terasi!

Napisao admin

Osmomjesečna Anja Mahmuda čije je tijelo pronađeno na terasi stana njene bake u beogradskoj ulici Južni bulevar 17, prema prvim rezultatima istrage je najvjerovatnije – ugušena.


Čekaju se zvanični rezultati obdukcije, kako bi se znao tačan uzrok smrti, a njenoj majci Tanji Lakić Mahmuda (37) je određeno policijsko zadržavanje.

Ona je, u četvrtak popodne, sa Vojnomedicinske akademije, odjeljenja za toksikologiju, prebačena u bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu. Njena dalja sudbina zavisi od nalaza obducenata. Ukoliko se definitivno potvrde prvi nalazi da je djevojčica ubijena, majci će biti pisana krivična prijava za zločin, piše Novi.

Podsjetimo, policiju je, u srijedu veče, pozvala Tanjina majka koja joj je ustupila stan da boravi sa svojom bebom. Kako joj se duže vrijeme nije javljala na telefon, odlučila je da dođe i provjeri šta se dešava. Pošto niko nije otvarao vrata policija je nasilno ušla u stan.

Njena ćerka je omamljena ležala na podu. Bila je umazana krvlju i imala je tragove sječenja vena na rukama. Pozvana je Hitna pomoć, a u međuvremenu, baka je sa policijom pokušavala da u stanu pronađe bebu. Ubrzo su na terasi, u najlon kesi otkrili djevojčicu koja nije davala znake života.

U Hitnoj pomoći su nam potvrdili da su pregledali bebu, koja je bila modra. Prvi znaci ukazivali su da je bila mrtva već sedam dana.

560e8e9a-ca30-40b9-9b5c-69e50a0a0a6c-12-mrtva-beba01-01102015

Kako nezvanično saznajemo, na djetetu su uočene modrice na vratu i oko usana, dok na tijelu nije bilo drugih vidljivih tragova nasilja. Istražni organi, za sada, sumnjaju da je malena Anja ugušena jastukom, ali se potvrda još čeka.

Tanja je, inače, posljednje dvije godine živela u Svilajncu, sa suprugom i njihovom bebom. Onda se, iznenada, prije desetak dana, vratila u Beograd. Ona je već imala jedan brak iza sebe i desetogodišnju ćerku Anu o kojoj je brinuo otac, odnosno, Tanjin prvi muž.

Majka nastradalog djeteta Tatjana (djevojačko Lakić) bila je na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu do 2011. godine – rekli su nam u GCSR. – Socijalni radnici su, tada, donijeli odluku da roditeljsko pravo povjere ocu. Tanja je, u međuvremenu, zasnovala novu bračnu zajednicu.

Stanari zgrade u Južnom bulevaru 17, gdje su pronađene beba i njena majka, u četvrtak su bili šokirani i potreseni ovim događajem.

Tanju nisam mnogo viđao ni kada je živjela u Beogradu, iako njenu majku poznajem dugi niz godina – rekao nam je jedan od stanara zgrade na Vračaru. – Koliko sam upoznat, ona je dobar dio djetinjstva provela u Libiji. Čuo sam da ima probleme, navodno, sa narkoticima, ali njena majka mi se, nikada, nije požalilaela, niti tražila pomoć.

I Svilajnac je, u četvrtak, bio u nevjerici zbog nemilog događaja u porodici Tanje i njenog supruga Plasida. Njihove komšije kažu da su se vjenčali prošle godine, a da se djevojčica rodila u januaru. Posljednji put su majku i bebu vidjeli prije nedjelju dana, kada je ona otišla za Beograd.

Zvali su nas na čast kada su dobili prinovu. Plasid je od nas uzimao struju dok je prošle godine pravio kuću, koju su završili u junu – priča za “Novosti” prva komšinica Divna Spasić. – Tada je kupio stvari, a Tanja je došla da živi sa njim. Žao nam je djevojčice. Bila je mirna i jako umiljata. Kad smo na televiziji vidjeli šta se dogodilo, nismo mogli da vjerujemo.

cure.ba

Komentari

komentara