Trudnoća i majčinstvo

Ogromna ljubav – Slavna glumica i model rodila dijete sa Downovim sindromom: Ono što je odlučila uraditi oduševilo je sve!

Napisao H. H.

Micah Quinones još nema ni godinu dana, a već ima skoro 15.000 pratilaca na Instagramu.

Njegova ljubav prema kameri je, kažu, genteska. Njegova mama je Amanda Booth, glumica i manekenka, koja je radila kampanje i, navedimo samo neke, za Target, Old Navy, Coronu i True Religion.

 

Ali, mali Micah je zanimljiv zbog još jednog razloga, osim velikog broja pratilaca na Instagramu. Kada je imao tri mjeseca, doktori su mu dijagnosticirali Downov sindrom, piše Doznajemo.

 

Booth i njen muž, modni dizajner Mike Quinones, nisu znali za ovo stanje njihovog sina prije nego što se rodio.

Kasnije, dijagnoza je potvrđena testiranjem krvi.

 

“Moja prva reakcija bila je strah”, priznala je Amanda, kako je citira BuzzFeed. Kazala je da tada nije znala mnogo o Downovom sindromu i da joj je svašta prolazilo kroz glavu.

 

Kasnije, kazala je da je nakon početnog šoka uvidjela da je njen strah bio bezrazložan, a svog sina opisala je kao dijete koje najviše voli zabavu, koje je najžustrije i najodlučnije koje je ikad vidjela. Dodala je da se osjeća blagoslovljenom i da da će se s tim složiti svako ko upozna Micaha.

 

A nakon što su se fotografije mališana, prvo namijenjene familiji i prijateljima, počele brzo širiti Internetom, nije trebalo dugo da se broj pratilaca počne mjeriti velikim brojevima.

 

Zanimljivo je da je je Micah, nakon što je stekao slavu na Instagramu, pridružio se istoj agenciji za koju radi njegova mama i njegova popularnost i simpatije koje je stekao među korisnicima Interneta mogla bi biti iskorištena u reklamnim kampanjama.

cure.ba

Komentari

komentara