Trudnoća i majčinstvo

Nezapamćen slučaj – Ljekari nikada nisu vidjeli ovakvo novorođenče: Rođena beba sa nevjerovatnih 18 kilograma!

Napisao admin

Nezapamćen slučaj! Žena koja ima 272 kg je rodila bebu tešku 18 kilograma u King Edward Memorial bolnici u Perthu, u Australiji…


Novorođenče (Foto: haber.ba)

Rekordna težina od 18 kilograma bi mogla učiniti novorođenče najvećom bebom ikada rođenom, prenosi Western Australian Herald.

 

Beba gigantske veličine iznenadila je doktore i osoblje koji nisu baš bili u potpunosti spremni za takav događaj, ali ipak su nekako uspjeli da porode bebu tešku 18 kilograma koja je dobrog zdravstvenog stanja, potvrdio je predstavnik bolnice, piše Doznajemo.

 

Za porođaj samohrane majke bio je neophodan hirurški rez abdomena i materice da bi se izbjegla bilo kakva šteta ili povreda, te očuvalo zdravlje bebe i majke, što je prošlo bez ikakvih komplikacija.

 

“Imao sam iskustva sa ženama koje pate od gojaznosti i prije, ali ovaj porođaj ću pamtiti dok ne umrem”, izjavio je doktor novinarima sa osmijehom.

 

“Stvarno sam vjerovao da su bile dvije ili čak tri bebe unutra” prokomentarisao je smijući se, “ali ne, to je bio samo jedan krupan momak. On sigurno u budućnosti ima karijeru kao ragbi igrač “, dodao je.

 

Ranije se mislilo da je “najveća beba na svijetu” južnoafrička beba za koju se smatra da je težila 17,2 kilograma a rođena je 1839. godine. Taj dječak Zulu korijena navodno je narastao do visine 2,28 m prije svog 18-og rođendana.

cure.ba

Komentari

komentara