Trudnoća i majčinstvo

Ovako se prave bebe – Evo koje su vam šanse da dobijete sina, a koje kćerku!

Napisao admin

Da li ste se nekad zapitali kako to da je u svijetu uvek približno isti broj muškaraca i žena? Saznajte kako to priroda održava balans muškog i ženskog i zašto neki parovi dobijaju kćerke, a drugi sinove


Ilustracija (Foto: arhiva)

Poznato je da ženama poslije 35. godine plodnost opada i da im je u tim godinama teže da ostanu u drugom stanju. Međutim, da li je to istina?

 

Postoje brojne predrasude o ženskoj plodnosti, a one su bazirane na sumnjivim statistikama i analizama starim i po 300 godina.

 

Dakle, statistika bazirana na ciframa iz perioda kad nije bilo kontracepcije, ne može biti relevantna u današnje vrijeme, kada, prema istraživanjima, oko 80 odsto žena koristi kontracepciju i to uglavnom kondome i pilule.

 

Proučavajući cifre, istraživači su došli do interesantnih podataka koji se odnose na to koliki broj rođene dece su dječaci, a koliko devojčice.

 

Naime, uvijek se, po pravilu, rađa više dječaka nego djevojčica i to u razmeri, na 100 rođenih djevojčica rodi se 105 dječaka, u prosjeku.

 

Prateći brojke primećene su i neka interesantna odstupanja od pravila. Odnosno, kada se prate grafikoni rađanja od 1838. godine, postoje vidljivi skokovi tokom perioda poslije 1919. i 1944. godine.

 

Naime, u periodima poslije rata zabilježen je značajan porast rađanja dječaka u odnosu na djevojčice. Ženama je evolucija dala mogućnost da rađaju više dječaka u vremenima kad je dosta muškaraca nastradalo, kako bi se održao balans.

 

Međutim, kada su teška vremena, poput ekonomskih kriza, nemaštine, suša i prirodnih nepogoda, rađa se više ženske nego muške djece.

 

Tako da, ako baš jako želite da dobijete sina, moraćete prvo da naučite kako da se riješite svih stresnih faktora, a potom – da redovno vodite ljubav! Ako budete uporni u pravljenju beba, sigurno će da vam se posreći, barem statistički.

cure.ba

Komentari

komentara